V Brně uvnitř

Fauna Moravy – stálá výstava, která neomrzí

Minulý týden jsme se s Vášou opět vypravili na naši oblíbenou výstavu FAUNA MORAVY, kterou najdete v Moravském zemském muzeu, konkrétně v budově na Biskupském dvoře.

Výstava vznikla už v roce 1968 a dodnes zůstává jedinečnou sbírkou našich obratlovců. Je pravda, že působí už trochu retro, ale zvířata jsou stále v dobré vycpané kondici.

Přiznám se, že osobně vycpaniny moc nemusím, ale děti byly z možnosti vidět “jako živá” zvířata z bezprostřední blízkosti nadšené. Váša to tu má dokonce nejraději ze všech brněnských muzeí.

A dočkaly jsme se i živých tvorů. V přízemí výstavy najdete tři akvária se sladkovodními rybami. Výstavě jsou celkem věnovány dvě patra – v přízemí jsou k vidění hlavně ptáci a plazi, v druhém patře pak savci.

Rodinné vstupné vychází na 150 Kč, takže za málo peněz hodně zvířat. Jen pozor, v pondělí a úterý je zavřeno. Kdo má šalinkartu, dostane na vstupné ještě slevu.

Do expozice se nesmí s kočárkem (případně přibalte nosítko), ale nechají vám jej pod schody.

Vstupenky se kupují ve vedlejší budově – Dietrichsteinském paláci (budova v horní části Zelňáku).

Více o výstavě, kterou možná kdysi navštívili jako děti i vaši rodiče, najdete na webu muzea zde.

A když už budete s dětmi ve městě, nezapomeňte navštívit některou z bezva kaváren s dětským koutkem. My se tentokrát s Vášou stavili v PF Café na Dominikánském náměstí (mají tu malý koutek), super je i koutek v učňovské kavárně UM café na České, krásné hřiště i menší koutek má kavárna Spolek na Orlí (tady si dáte i oběd) a na děti myslí také v kavárně Mezzanine na Údolní.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] s exkurzí do nedalekého Moravského zemského muzea – kde mají skvělou stálou expozici Fauna Moravy. Zajít se dá také do Moravské galerie do Pražákova paláce na tobogán či do […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *