Další potřeby pro děti, Recenze

Když má máma jen dvě ruce a tři děti aneb jak jsme pořídili lehátko

Říká se, že dvě nebo tři děti, není už takový rozdíl. Je pravda, že vetší šok jsem zažila při rozšíření z jednoho na dva kousky, ale i tak musím říci, co je doma, to se počítá.

Jako máma tří, v podstatě nesamostatných dětí (někteří tu nesamostatnost velmi dobře předstírají), bojuji nejvíc s rozdělením pozornosti a s tím, že bohužel nejsem pan ředitel z filmové Saxany a nemám čtyři ruce.

I když bych po třech dětech měla být na křik zvyklá a mít vůči němu vybudovanou jistou imunitu, bohužel můj mozek jaksi stávkuje a pláč nejmenšího člena domácnosti mě nikdy nenechá chladnou. A tak se snažím vařit s dítětem na rukách, žehlit s dítětem v nosítku, hrát si se staršími dětmi s miminem na klíně…prostě uplatňuji styl – V JEDNÉ RUCE DĚCKO, DRUHÁ ZVLÁDÁ VŠECKO :-D.

Ale někdy to přeci jen nejde. Někdy fakt ty dvě ruce potřebuji. A když dítě nechce spát na balkoně v kočárku, nechce být v postýlce, nechce být na dece, tak kam s ním? Zkoušela jsem občas využít autosedačku-vajíčko, ale fungovalo to, jen když někdo houpal. Stejně tak fungovalo lehátko od kamarádky, když jsem houpala, byl klid. Jinak křik.

Došla jsem k závěru, že v rámci zachování posledních zbytků duševního zdraví, potřebuji nutně NĚCO, co se houpe/jezdí/vrní SAMO. Lehčí život maminkám slibuje můj oblíbený e-shop FEEDO.CZ, a tak jsem tam mrkla. Po shlédnutí nepřeberného množství houpátek, lehátek, sedátek, mě zaujalo CHICCO Lehátko Rhythm’n’sound v barvě Moon grey.

A byla to trefa do černého, nebo v tomto případě spíš šedého. Lehátko CHICCO Rhythm’n’sound umí s dítětem samo pohybovat ze strany na stranu a pokud chcete, hraje dítěti i pěknou hudbu. Dle libosti pak můžete hudbu zeslabit, chcete-li mít klid, či zesílit na max, aby byla přes řev sourozenců vůbec slyšet. Také se nemusíte bát, že se lehátku hned vybijí baterky, umí fungovat také na kabel. Zabere málo místa, krásně se skládá na placku, má bezpečnostní pásy, potah se dá vyprat a na tom tmavém není ani tak vidět špína, fakt 😉.

Mohla bych jmenovat spoustu dalších pozitivních vlastností a parametrů lehátka, za mě je však nejdůležitější, že se v něm Pepči líbí a konečně někde vydrží v bdělém stavu bez křiku třeba i 30 minut. Jakkoli se někomu může zdát půl hodiny málo, pro mě je to dar z nebes.

Takže mamky – LEHÁTKO VELEBÍM, U KÁVY SI LEBEDÍM a za mě opravdu parádní vychytávka. Co Vám usnadňuje život? Napište mi své tipy😉.

Lehátko můžete blíže omrknout a koupit zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *