Další potřeby pro děti, Recenze

Jak jsme stavěli dětské hřiště na zahradě

Když bydlíte v bytě, chcete s dětmi co nejvíce času trávit venku. My máme velkou výhodu, že k našemu bytu náleží i poměrně velký dvůr, takže trávíme společný čas se sousedy a dětmi tam. Nám rodičům stačí k zabavení lavička, časopis a hrnek s kávou, děti jsou však bytosti neposedné, a tak jsme se rozhodli postavit jim na dvoře prolézačky pro děti.

Jak jsme dětskou prolézačku vybírali?

Klasickou houpačku se skluzavkou už jsme měli z dřívějších dob, teď přišel čas na něco akčnějšího. Po prostudování možností na internetu jsme nakonec vybrali dětské dřevěné hřiště od německé značky Wickey.

Wickey je rodinná firma, která se již více než deset let zabývá výrobou dětských dřevěných hřišť a domečků. V nabídce má nejrůznější dřevěné sestavy s nejoblíbenějšími dětskými prvky. Je skvělé, že veškeré Wickey produkty pocházejí z trvale udržitelné výroby v Německu. Wickey garantuje naprosté bezpečí dětí a prvotřídní kvalitu. Všechny dřevěné prvky, které používají, jsou zpracovány a vyrobeny v Německu. Dřevo je navíc impregnované, takže zaručuje dlouhou životnost. Záruka na všechny dřevěné prvky je 10 let (pokud si zároveň zakoupíte i originální kotvy do země), a to už je fakt pořádná porce hraní a zábavy.

Vybrali jsme dětskou prolézačku Smart Action, která děti motivuje k přirozenému pohybu a tréninku obratnosti. Prolézačka obsahuje horolezeckou stěnu, dřevěné žebřiny, lanovou průlezku, lanový žebřík, hrazdu pro nácvik kotoulů a klasické šplhací lano. Na přední stěně je také velký basketbalový koš pro zábavné hraní s míčem.

Pro chvíle odpočinku a tematického hraní je v průlezce připravené okénko, které se může proměnit v obchod, prodejnu zmrzliny, půjčovnu aut či loutkové divadlo.

Jak proběhlo dodání?

Překvapilo mě, jak rychle po objednání dětské hřiště dorazilo. Již po pár dnech mi volali z přepravní firmy, že mi vezou zásilku z Německa a domluvili si se mnou přesný termín doručení. Měla jsem tak dost času zalarmovat manžela a poprosit souseda, aby mu s vyložením hřiště pomohl. Pán, který hřiště dovezl složil zásilku na chodník před naši bytovku, samotný odnos komponentů na zahradu byl už pak v režii manžela a souseda.

Jak probíhala montáž hřiště?

Dřevěná průlezka od Wickey nám dorazila nesmontovaná. V podstatě přijela sada dřevěných desek a krabice s doplňky a šrouby. Podle přiloženého návodu a instruktážních videí, které najdete na https://wickey.cz/video-montazni-navod , však neměli tatínci problém hřiště postavit.

V návodu bylo vše velmi dobře popsáno, ale je samozřejmě potřeba počítat, že vám montáž hřiště zhruba den času zabere a určitě je dobré stavět hřiště ve dvou lidech.

Po sestavení dřevěné konstrukce bylo třeba hřiště ukotvit do země. K tomu je třeba zakoupit beton, vykopat dle návodu jámy a použít zemní kotvy do betonu. Opět je vše popsáno v návodu. Je třeba počítat, že beton jeden den schne, takže závěrečná kolaudace hřiště pro děti se minimálně o den posune.

Po zaschnutí betonu jsme hřiště ještě pro jistotu natřeli speciální barvou, manžel přidělal poslední doplňky a děti mohly hřiště otestovat v ostrém provozu.

A nadšení bylo samozřejmě veliké!

Co děti nejvíce baví?

Jak jsem očekávala, největší úspěch měly dřevěné žebřiny. V podstatě všechny děti hned vylezly nahoru na „rozhlednu“ a vypadalo to, že jen tak neslezou. Pak je ale zlákala horolezecká stěna a samozřejmě také kovová tyč, kde se houpaly jako opičky.

Starší kluky bavilo hlavně hraní s míčem a trefování se do koše. Naše nejmenší se usadila v „cukrárně“ a podávala mi skrze okénko pískovou zmrzlinu. Je vidět, že si každý najde to své.

Pokud toužíte také po vlastním originálním hřišti pro děti na zahradu, chtěli byste třeba hrad se skluzavkou, loď s houpačkami, nádherné stromové hřiště nebo vám chybí dřevěný domeček, kam by se děti mohly schovávat, mrkněte na Wickey. Mají nádherné herní sestavy za skvělé ceny. A dřevo je prostě dřevo 😉.

Stránky Wickey – https://wickey.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. alena says:

    Dobrý den , to jste šikovní , ja si to neumím sestavit a žádneho pomocníka nemohu najít , mate na někoho kontakt?

    1. Dobrý den 🙂 Děkuji. No u nás sestavoval manžel se sousedy, bohužel konkrétní kontakt na nikoho nemám, ale zkusila bych třeba hodinového manžela. To by měli být kluci šikovní :-). Případně oslovit nějaké dva šikovné studenty, myslím, že jako dvoudenní brigáda na léto dobrý.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *