V Brně uvnitř

Barevné dopoledne, hravá výstava a tobogán v Moravské galerii

Dnes jsem s dětmi prožila krásné dopoledne v Moravské galerii. Přihlásili jsme se na pravidelný čtvrteční program pro děti od dvou do šesti let. Každý čtvrtek se totiž v Moravské galerii konají BAREVNÁ DOPOLEDNE. Začátek je vždy v deset hodin, konec kolem dvanácté hodiny. Téma je pokaždé jiné, my si dnes užili program Z OBRAZU DO POHÁDKY.

Barevné dopoledne

Po příchodu do galerie jsme se nejdříve usadili v prvním patře, odložili jsme si věci, představili se a následně se vydali do stálé expozice. Úkolem dětí bylo hledat na obrazech pohádkové postavy. O jedné z postav, konkrétně o vodníkovi jsme si pak povídali více. Taky jsme z obrázků skládali pohádku, vyprávěli si ji, a nakonec jsme šli tvořit.

Při tvoření jsme vycházeli z námětů z výstavy. Nejprve jsme malovali vodníkův hrníček a vymýšleli, co vše by mohl ukrývat. Poté jsme vytvářeli vlastní leporelo. Děti s rodiči lepily, stříhaly, vybarvovaly…

Jak koupit vstupenky

Vstupenky na akci Barevné dopoledne jsem si koupila předem online přes https://goout.net/cs/ , je však možné koupit je i na místě. Rozhodnete-li se pro volbu koupě na místě, určitě si raději svá místa předem rezervujte na mailu: edukace@moravska-galerie.cz nebo zavolejte na číslo 532 169 177. Cena je velmi příznivá, za dítě se platí 80 Kč, pokud máte dvě děti pak za každé jen 60 Kč.

Kromě pravidelných čtvrtečních dopoledních sešlostí, lze přijít s celou rodinou také na akci rodinné odpoledne. V galerii se konají i víkendové akce pro rodiny s dětmi. Více na stránkách galerie zde.

Stálá expozice – vstup ZDARMA

S koncem barevného dopoledne však naše návštěva galerie zdaleka neskončila. Vypravili jsme se ještě podívat na stálou expozici, viděli jsme zrcadlový labyrint a Vašík se nejvíce těšil na Rubensův obraz Hlava Medusy. Součástí stálé expozice, která je veřejnosti ZDARMA volně přístupná, je také parádní INTERAKTIVNÍ HRA.

Zábavná interaktivní hra pro děti

V interaktivní hře si děti a klidně i rodiče zahrají na sběratele umění. Ocitnete se v 19. století a vydáte se po stopách malíře Hanuše Schwaigera. Děti dostanou do ruky měkké míčky, kterými se trefují do zdi, kam jsou promítány různé dobové výjevy. Mají za úkol trefovat určité předměty, které chtějí dostat do svých sbírek. Mohou však trefovat i běžné věci a užít si s hrou trochu legrace 😊. Když trefí balónkem kočárek, rozpláče se dítě, když trefí vázu, rozbije se, trefí-li koně, zařehtá…jakmile se jim podaří trefit míčkem všechny sběratelské předměty, posouvají se do další umělecké oblasti.

Tobogán a herna v Pražákově paláci

Pořádně vyblbnutí a umělecky vyčerpaní jsme se vydali ještě do druhé z budov Moravské galerie, a to do Pražákova paláce na ulici Husova 535 (vstup vedle hotelu International). V této budově se totiž pro děti ukrývá doslova POKLAD. Velký kovový tobogán vedoucí z druhého patra galerie do prvního. Tobogán je rovněž volně přístupný, neplatíte žádné vstupné. Prostě dojdete do galerie a jezdíte. My jezdili asi půl hodiny v kuse. Byli jsme tu sami. Je tu také pěkná dětská herna.

Akorát pozor, v pondělí a úterý mají jak Místodržitelský, tak Pražákův palác zavřeno. Ostatní dny můžete přijít mezi 10:00 a 18:00, ve čtvrtek je otevřeno až do 19:00.

Vezměte děti za OBRAZY. Hravou formou se jim bude v galerii určitě líbit 😉

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] – kde mají skvělou stálou expozici Fauna Moravy. Zajít se dá také do Moravské galerie do Pražákova paláce na tobogán či do […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *