Knihy, Recenze

Čtení k nočníku

Když jsem byla malá, měl můj dědeček na záchodě velkou hromadu knížek a časopisů. Vzpomínám si, že jsem moc nechápala, na co je tam všechny má, vždyť já byla vždy během minuty venku. Ale je pravda, že dědeček dokázal strávit na záchodě klidně i půl hodiny.

Doba pokročila, dnes nechodí pánské osazenstvo naší domácnosti na záchod s knihou či časopisem Svět motorů, dnes se chodí na záchod zásadně s mobilem. A také není problém strávit tam desítky minut. U mě se teda nic nezměnilo, stále to zvládám do minuty, protože delší čas bušení na dveře by naše toaleta nemusela vydržet (pokud se mi vůbec podaří dveře zavřít, že? :-D)

Co tak slyším od kamarádek, není mobilní záchodový rituál ničím neobvyklým, ale spíše běžnou záležitostí mnoha domácností. V této souvislosti se mi vybavuje scénka z populární stand up komedie Caveman. Podle hlavního protagonisty jsou dnešní muži strašně utlačovaní, protože doma ve většině případů nemají ani vlastní místnost. Nezbývá jim, než se ukrývat do sklepů, garáží nebo alespoň na výše popisovaný záchod.

A proč to všechno píšu? Přišel čas, kdy se i naše nejmladší dítko začíná blížit věku zbavování plen a učení na nočník či záchod. Jako správná máma jsem ho vybavila potřebnou toaletní literaturou. Největší úspěch mají zatím knihy HURÁ NA NOČNÍČEK a VÍŠ, CO MÁ V PLÍNCE MYŠ?

První kniha Hurá na nočníček si svůj úspěch vysloužila hlasitou fanfárou, která je v knize integrována v podobě velkého žlutého tlačítka. Když se zadaří, tak zazní slavností tramtadadá…U nás se teda moc nedaří, ale fanfáru si i tak užíváme velmi často :-D.

Druhá kniha Víš, co má v plínce myš je prý světovým bestsellerem. A je teda pravda, že bavila všechny tři děti. Jednoduchý příběh zvědavé myši, které bezostyšně nakukuje do plenek jiných zvířat, a nakonec se pochlubí, že sama nemá v plínce vůbec nic, protože už umí chodit na nočníček, je zárukou kasovního úspěchu.

Opět nevím, zda má nočníková literatura nějaký vliv na naučení dítěte na nočník, ale určitě se ani zde knihou nic nezkazí. Pořád lepší, než už na nočníku sedět s mobilem či tabletem :-D.

Tak bobkům zdar, plíně zmar a na knížky se mrkněte do e-shopu Dobrovský.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *