Knihy, Recenze

Hledací knížky pro malé detektivy

Také vaše děti milují hru na schovávanou? A co taková schovávaná v knížce? To je hra, kterou máte vždy s sebou, můžete ji hrát třeba i v autě nebo jakémkoli prostoru, kde se normálně schovávat prostě nedá 😊.

U nás teď hrozně frčí knížky HLEDEJ V OBRÁZCÍCH. V Knihy Dobrovský jsme pořídili rovnou dvě novinky – knihu ZTRACENÝ POKLAD a knihu KAČKA A MATĚJ.

V knize Ztracený poklad se děti vydávají s partou kamarádů na různá místa a pomáhají hledat “zašantrocené” věci. Jednou hledají třeba autíčko na dětském hřišti, jindy žabku u rybníka neb třeba sirky u táboráku. Kromě hledání ztracených věcí mají děti občas za úkol také něco spočítat nebo odpovědět na dějové otázky. Líbí se mi, že tak mohu zapojit do schovávačky s knihou všechny děti – Pepča hledá, Kája počítá, Vašík komentuje děj.

Druhá kniha Kačka a Matěj má naprosto boží ilustrace a je velmi přehledná. Úkoly jsou tu jasně strukturované, na jedné dvojstránce jsou vždy počítací úkoly (a jsou tu i správné odpovědi), na druhé pak úkoly hledací. Vše je doplněno o zvídavé otázky. Kačka a Matěj provází děti celou knihou, sledujeme, co v danou chvíli zrovna dělají. Spolu s nimi provází knihou také černá kočka. Kdepak se asi tentokrát schovává?

Aktivní knihy máme doma moc rádi. Co u vás? Jste hledači, okýnkáři (knihy s otvíracími okénky), nálepkáři nebo třeba mistři leporel?

Knihy koupíte v eshopu Knihy Dobrovský tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *