Hračky, Recenze

HEXBUG – jediní brouci, které chcete mít doma

Přiznám se, že nejsem velký příznivec hraček „na baterky“, většinou otravně blikají, vydávají šílené zvuky a nejhorší je, když fungovat přestanou a vy musíte shánět speciální baterky, abyste uspokojili dítě naprosto nechápající, proč jeho oblíbená hračka už nebliká, nehraje, neotravuje :-D.

Můj názor na tento typ hraček se zmírnil, když jsme před pár týdny dostali s dětmi na otestování robotické brouky HEXBUG NANO JUNIOR. Překvapilo mě, že tato pohyblivá robotická hračka je vhodná už pro děti od 18 měsíců, takže pro nás naprosto ideální, mohou si hrát obě děti a já se vyhnu přetahování a scénám při lovení nevhodných hraček z ručičky mladšího sourozence.

Brouci HEXBUG jsou k dostání ve třech barvách, my máme samozřejmě růžového a modrého (na trhu je ještě zelený). Jejich jedinou, ale za to nepřekonatelnou funkcí je vibrování a běhání po podlaze. Díky vibračnímu motorku běhají, kam se jim zamane a děti jen ručičkama korigují jejich dráhu nebo je loví z úkrytů. U nás se okamžitě na první příčky her probojoval „závod brouků“, kdy děti položí brouky na startovní čáru (chápej spáru kachličky) v chodbě a po Kájině odpočítání je pouštějí vstříc cíli. Kdo první dorazí ke skříni, vyhrává. Tím, že brouci neběží rovně, ale dle naprosto nepředvídatelného algoritmu, musí se děti aktivně zapojovat a opravdu svýma ručičkama určovat broukům trasu.

My dostali k broukům i hrací set Zipline obsahující lanovou dráhu, po které mohou děti brouky pouštět. Součástí lanovky je i přepínací tlačítko, které zabaví hlavně mladší děti milující cvakání vypínačů.

Závěrem článku mohu říci, že ač je brouk HEXBUG na baterky, rozhodně není hračkou „na baterky“, děti spolehlivě zabaví, posílí jejich schopnost koordinace a bonusem je, že nevydává žádný otravný zvuk ani nebliká :-D.

Brouky HEXBUG můžete zakoupit v prodejnách BAMBULE nebo na e-shopu: www.bambule.cz

Brouky najdete také na FB: https://www.facebook.com/hexbugcz/

Více informací si můžete přečíst na: www.hexbug.cz

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *