Já-My

Vy čekáte čtvrtý?

Včera se mi stala taková věc. Vyzvedávala jsem dceru z družiny, za ruku jsem držela mladšího syna a paní družinářka se mě při předávání dcery zeptala: „Jééé, vy čekáte třetí?“.

Já na to: „Ne, moje třetí čeká venku před školou v kočárku“. Ona, zjevně zaskočená tou trapnou chvílí, se rychle omluvila a v mžiku zaplula zpátky do družiny.

A to rozhodně nebyl můj první zážitek s touto zcela NEKOREKTNÍ, NEVYŽÁDANOU otázkou. Nedávno se mě třeba na procházce s kamarádkou zeptala učitelka našich dětí z pohybového kroužku: „No neříkejte, že budete mít čtvrtý?“ „Neříkám, nebudu.“ „Aha jejda, promiňte, to asi dělá ten blbý střih šatů…“

A nejlepší byla jedna maminka na letošním táboře rodičů s dětmi. S velkou mírou účasti za mnou přišla s krásnou nevinou otázkou: „Ty čekáš čtvrtý, nebo máš jen povolené břicho?“ Přeloženo do běžného jazyka. „Ty čekáš čtvrtý, nebo jen tak blbě vypadáš?“

To jako vážně? To se my ženy, a záměrně píšu ženy, protože chlap se mě na takovou otázku ještě nikdy nezeptal, neumíme ovládnout?

To jsme skutečně tak zvědavé, že raději za cenu nejvyšší trapnosti pro obě strany zjišťujeme skutečný stav věci, než abychom chvilku žily v nevědomosti.

Jako to, jestli je ženská skutečně těhotná, se časem samo ukáže, nebojte.

Ptát se ženy, jestli čeká první, druhé třetí, čtvrté, páté…dítě, je fakt úplně blbá a zbytečná otázka. Pokud vám dotyčná o svém stavu chce říci, věřte, že vám to v pravý čas řekne, pokud nechce, třeba i proto, že prostě fakt těhotná není, tak vám do toho taky nic není.

Já se tak včera po té pěkné otázce pozorovala před zrcadlem a vzpomněla jsem si na písničku z reklamy na Poděbradku – „Báječná je zepředu, ještě lepší zezadu. Ale nedívej se na ni zboku…” To jsem si doplnila sama pro sebe.

A pak jsem si vzpomněla ještě na jednu písničku od Divokýho Billa – „Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, neřikej TY ČEKÁŠ…?

PS: Nebojte, nehroutím se z toho. Vlastně je mi to asi celkem fuk a rozhodně je mi to míň trapný než dotyčnému tazateli. Ale říkám si, že každá holka nemusí být zrovna nad věcí a může ji ta otázka fakt zranit, tak se prosím NEPTEJTE.

PS 2: Jo a přišlo mi vtipný, že jsem zrovna včera měla na sobě tričko od 3v1 z celkem výstižným nápisem. A manžel se divil, kam ho budu nosit. Já se naopak nebojím, že by se pro něj nenašlo využití :-D.

PS 3: Víte jak má Ewa Farna tu chytlavou písničku “Mám boky jako skříň…”? Tak mně včera znělo hlavou “Já mám povolení, mít břicho povolený a prsa vytažený, pořádně vytahaný…”, myslím, že by z toho mohl být nový HIT :-D.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *