Já-My

Báječná léta pod PSA

„Nikdy nebyla lepší doba na to mít děti než teď.“ Tato slova pronesla nedávno jedna z maminek na našem pískovišti a všechny jsme jí daly za pravdu. My mámy na mateřské neseme totiž koronavirovou krizi ze všech nejstatečněji, pro nás se toho zase tolik nezměnilo.

Školky nám díky bohu nezavřeli a zavřené školy nás povětšinou ještě netrápí. Opuštěním bran porodnice jsme opustily také všechna kosmetická studia, umělé nehty a gel laky nahradily fixy a plastelína v rukou našich zlatíček.

Šatník již dávno neodpovídá aktuálním módním trendům, zásadní je funkčnost, rychlost oblékání a v neposlední řadě barva, na níž nejsou fleky tolik vidět. Návštěva Olympie, či obdobného nákupního centra, s malými dětmi je v rámci touhy zachovat si alespoň poslední zbytky psychického zdraví již dávno pasé a v myšlenkách vzdálenější než návštěva stejnojmenného řeckého města. Její zavření tak naprosto ignorujeme.

Skončily nám hádky s partnery, jak my nikam nemůžeme, zatímco oni si vesele chodí po práci do hospody. Teď nemůže nikdo nikam a nemáme si tak co závidět. Večery trávíme pěkně pospolu u televize a velebíme Netflix, jehož zásluhou už nám ani to kino nechybí. Popcorn ze sámošky jsme si udělali v mikrovlnce a ušetřili tak nějakou tu kačku na pleny.

Zavřená fitness centra nahrávají naší nechuti zbavovat se poporodních kil, zavřené bazény jsou pak pro naše nízké sebevědomí vyloženě balzámem na duši.

V oblasti kulturní pak nemohu nezmínit mou osobní radost z toho, že poprvé od zřízení kartičky nedostanu pokutu za pozdní vrácení knih, a dokonce je během těch dlouhých měsíců doma stihnu také přečíst.

Snad jen ten kadeřník nám maminkám chybí, neb šedin s dětmi neúprosně přibývá. Naštěstí drogérie stále jedou, tak k balíku plenek přihazujeme ještě nějaký ten tónovací šampon a za uspořené peníze kupujeme další a další pleny.

Z toho všeho plyne jediné – NECHRAŇTE SE A MNOŽTE SE, co taky jiného v této podělané době dělat.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *