Hračky, Recenze

Magnetické hračky na zabavení během cesty

Přiznám se, že o letních prázdninách jsme Brnu často nevěrní a většinu času trávíme po horách a vzdálenějších výletech. Žádná dovolená se však neobejde bez cesty, která s třemi malými dětmi bývá často poměrně náročná. Hledám tak různé aktivity, jak děti během cesty zabavit (a nepřijít o rozum či tatínka řidiče :-D)

Často doporučovaný tablet se nám vůbec neosvědčil. Ne, že bych byla toliko proti této diskutované zábavě u dětí, ale dceři se jednoduše při koukání za jízdy dělá špatně. Většinu jízdy tak prozpíváme, hrajeme klasické slovní hry, cpeme se vším možným a teď nově využíváme i magnetické podložky.

Magnetické podložky jsem objevila už před časem na festivalu chytrých hraček IQ Play. Káju jsem tehdy od kuličkové tabulky nemohla vůbec odtrhnout. Pak jsem samozřejmě na tento fajn tip na dárek třeba k narozkám úplně zapomněla a až nedávno jej znovu objevila při brouzdání inspirativním e-shopem Hravá školka.

Magnetické podložky mají pro cestování hned několik výhod, nedělají žádný nepořádek, jsou velmi odolné, dají se používat pořád dokola a v podstatě žádnou jejich část nemáte šanci ztratit ( a v nejhorším se dá koupit náhradní magnetická tužka).

Pro naši pětiletou Káju jsem vybrala podložku LOGIDOTS, v níž se plní logické úkoly z připravených listů. Rodič nebo dítě jednoduše vsune list s úkolem do tabulky a dítě pak odpovídá na obrázkové úkoly přesouváním barevných magnetů. Správnost odpovědí si zkontroluje na druhé straně listu s úkolem. Úkoly jsou označeny hvězdičkami dle obtížnosti (1-3 hvězdičky). Kája je velmi soutěživé dítě, takže ji zdolávání logických výzev hrozně baví. A já jsem spokojená, protože čím déle úkol plní, tím delší vzdálenost bez věčných dotazů, kdy už tam budeme, ujedeme.

Pro menšího tříletého Vašíka jsem vybrala malovací magnetickou kuličkovou tabulku MAXI. Pomocí přiložené tužky lze malovat různé obrázky, lze využít vlastní fantazie nebo přiložených předloh. Vašíka strašně baví pozorovat, jak vyskočí kulička při přiložení pera k tabulce. A pak zase válcování a zatlačování kuliček zpět. Vypadá to jednoduše, ale je to fakt sranda. I já si tabulku několikrát ráda půjčila. S Kájou jsme na ní na dovolené třeba trénovali písmenka a čtení krátkých slov. Díky větší velikosti tabulky, se toho na ni vejde opravdu hodně.

Magnetické tabulky najdou samozřejmě využití nejen na cestách, ale vlastně kdekoli a kdykoli je chuť. Stejné tabulky mají děti i u nás ve školce, takže edukační rozměr tam bude určitě 😉.

Magnetické tabulky různých provedení i velikostí najdete na e-shopu Hravá školka.

Naše najdete pod následujícími odkazy:

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *