Dovolená s dětmi

Do Beskyd v březnu s kočárkem, proč ne?

Kája chtěla na hory, pořád se mě ptala kdy pojedeme, že chce ťapkat po sněhu, že chce lyžovat, že chce stavět sněhuláka…V Brně se toho sněhu už asi nedočkáme, říkala jsem si, delší dovolená kvůli manželově práci asi neklapne, tak aspoň na pár dní bychom mohli někam blízko a hlavně tam, kde se dá i s kočárkem v zimě něco podnikat (jsem sice i nosící máma, ale Vašíkových 12 kg se už při delších výletech pěkně pronese :-D).

Ráda hledám inspiraci na Slevomatu, kde si můžu rovnou vyfiltrovat pobyty vhodné pro rodiny s dětmi, vybrat si preferovanou oblast a přečíst si recenze jiných hostů. Tentokrát mě zaujala nabídka pobytu ve Vile Anna v srdci Valašska v obci Halenkov, hodnocení ostatních hostů bylo skvělé, 4,9 bodů z 5 nemá jen tak někdo. Co se mi na nabídce líbilo nejvíc, byla dětská sjezdovka s lanovým vlekem přímo u chalupy a taky pěkné dětské hřiště s domečkem. To bude Kája nadšená. A taky, že byla!!!

Koupila jsem si pobyt na tři dny, ale hned při rezervaci jsem se s panem majitelem domluvila na prodloužení o jeden další den, ať si to tu stihneme trochu užít. Pan majitel byl neuvěřitelně ochotný a milý už do telefonu. Hned mi nabídl dětskou postýlku, židličku, nočník a hrazdičku pro miminko. Taky slíbil, že když bude sníh, bude dceru zdarma učit lyžovat na jejich mini sjezdovce. Vše jsme rychle domluvili a já se na dovolenou moc těšila. Moje těšení se však nedalo ani zdaleka poměřovat s tím Kájiným, která se několikrát denně ptala, kdy už pojedeme na ty hory.
„V březnu Kájo, “ opakovala jsem pořád, ale jak vysvětlit tříletému dítěti, co to je březen??? „ Až otočíme stránku v kalendáři,“ říkali jsme s manželem, a tak Kája pořád otáčela kalendář, abychom už mohli jet 😀

Konečně se dočkala a my vyrazili. Cesta z Brna něco málo přes dvě hodiny a už se před námi objevily sněhem poprášené kopečky a uprostřed nich na samotě krásná chata se špičatou střechou – Vila Anna. Hned při příjezdu nás pan majitel vítal s domácí jablkovicí, mě jakožto kojící pak se slabší medovinou (troška přece neuškodí :-D), paní domácí nám pak upekla výbornou tvarohovou buchtu. Ubytováni jsme byli v krásném apartmánu, Kája byla nadšená z houpacího křesílka, pro Vašíka bylo nachystáno vše podle domluvy. Sníh už sice u chalupy moc nebyl, ale zase jsme mohli chodit na výlety s kočárkem. Několik kilometrů zpevněných cest krásným lesem přímo od chalupy, se spícím Vašíkem pohoda.

Kája si taky užívala bezvadné venkovní hřiště, nejvíc se samozřejmě líbil domeček a houpačka. Pro děti byly k dispozici k půjčení sáňky, boby, lopaty. Pan majitel nabízel také svezení na sněžném skútru.

Hned druhý den jsme vyrazili za sněhem na Pustevny, a to byla paráda. Nově otevřená Stezka Valaška mě opravdu nadchla, byli jsme tu v pondělí, takže žádné davy, stezku jsme měli prakticky sami pro sebe. V nově otevřené samoobslužné restauraci u lanovky jsem si pak dali výborný oběd, nechyběly zde dětské židličky a na WC pak přebalovací pult i s erárními vlhčenými ubrousky. Za WC se zde vybírá 10 Kč, které Vám odečtou při placení jídla nebo v přilehlém obchodu se suvenýry. WC tak klidně můžete využít pro přebalení prcků i v případě, že do restaurace jít nechcete a vracíte se třeba jen z delší horské túry :-).

Pustevny jsme v pohodě taky zvládli s kočárkem a Kája si zde poprvé v životě zkusila na zasněžené rovince lyže. Z kopečka se bála. Celkově jí to lyžařské nadšení trvalo asi pět minut, ale i tak to bylo fajn. Hlavně že máme tu první lyžařskou fotku a video :-D.

Dovolenou nám ještě zpříjemnil jeden společný rodinný večer ve vířivce, kde jsme se nakonec rochnili všichni, včetně Vašíka v koupací plence. I Vašík tak zažil jedno své “poprvé”.

Cestou domů jsme to vzali trochu zajížďkou přes Ostravu a zašli jsem si do Ostravské ZOO. Kromě zvířecích expozic tu mají také krásné nové hřiště a opravdu pěkně řešenou dětskou mini zoo. Kája si to tady moc užila, Vašíka zatím pohlídla Ostravská babička.

Do Vily Anna bych se rozhodně moc ráda vrátila i v létě, mají tu vyhřívaný venkovní bazén, krásné posezení, gril, trampolínu pro děti…to musí být taky paráda! A zpátky to příště vezmeme přes nádhernou zlínskou ZOO, to bude dokonce bez zajížďky :-).

Stránky Vila Anna – http://www.vila-anna.com/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *