Dovolená s dětmi

Silvestr na Hrníčkové chalupě, krásná dovolená (v zimě pro otrlé:-))

Kde strávíme Silvestra 2018, bylo do poslední chvíle otevřené. Plánovali jsme jet s kamarády a spoustou dětí na hory, ale ty ceny pronájmů chalup přes Silvestra byly teda dost mimo náš rozpočet. Pak se nabízela varianta sejít se u kamarádů na hospodě, ale ti nakonec měli tolik práce s provozem, že ani toto nevyšlo. Vypadalo to, že zůstaneme doma a o půlnoci si u televize ťukneme Bohemkou.

A pak se do toho vložila náhoda. Při večerním kojení si jen tak projíždím příspěvky na FB a narážím na nabídku silvestrovského pobytu pro jednu rodinu s dětmi na Hrníčkové chalupě v Podkrkonoší. Proč bychom vlastně nemohli jet sami? Koukám na web chalupy a už po pár minutách jsem rozhodnutá, sem chci jet!!! Ta pohoda u kamen, s gramodeskou klasických vánočních koled, ozdobená jedlička, za okny padá sníh, Kája si hraje s připravenými hračkami, já se cpu Hořickými trubičkami pečenými ve vedlejší vesnici. No už se tam vidím.

Hned jsem napsala paní majitelce, že pobyt beru. Cena za těch pět dní byla pravda vyšší, ale co už, Silvestr je prostě Silvestr. Pobyt jsem dala manželovi jako dárek k Vánocům (dvě mouchy jednou ranou :-D) a peněz jsem rozhodně nelitovala. Hrníčková chalupa je kouzelná roubenka, kde si každý romantik přijde na své. Je pravda, že v zimních obdobích to není dovolená pro bábovky. Musíte si totiž topit v kachlových kamnech, jiný zdroj tepla v chalupě není. A tak se ráno probouzíte poněkud zkřehlí, ale zase čerství na objevování okolních krás.

Chalupa má nejen krásný interiér – útulný dětský pokojíček, levandulovou ložnici, kamennou koupelnu, příjemný obyváček s kuchyní a dětským koutkem, ale i luxusní zahradu s hřištěm pro děti a v neposlední řadě pak naprosto nádherné okolí. Co bys kamenem dohodil ty nejkrásnější dominanty Českého ráje – Prachovské skály, hrad Trosky, kousíček je to taky do Hořic na zmíněné trubičky, nebo třeba cca půl hodinky autem do ZOO Safari Dvůr Králové. My jsme prochodily Prachovské skály, zdolali jsme Ještěd, neúspěšně jsme se pokusili otestovat blízké lyžařské středisko Ski areál Máchovka v Nové Pace (pršelo) a při cestě domů jsme se stavili právě v ZOO Dvůr Králové.

Byl to krásný Silvestr! Ještě tak nemuset vařit a k dokonalosti by tomuto pobytu nechybělo vůbec nic :-). Snad se sem někdy, třeba pro změnu v létě, vrátíme, Kája by si to moc přála, vůbec se jí nechtělo domů!!!

Stránky Hrníčkové chalupy – https://hrnickovachalupa.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *