V Brně venku

Park Pod Plachtami –ráj dětských hřišť a sportovišť

Dnešní dopoledne jsem strávila s Pepinkou v Novém Lískovci ve sportovně rekreačním areálu PARK POD PLACHTAMI. Park se nachází u zastávky Kamenný vrch, my konkrétně přijeli trolejbusem č. 37 z Pisárek, dále sem jezdí i trolejbus č. 26 a autobus č. 50.

Park je opravdu rozlehlý a troufám si říci, že by dokázal rodiny s dětmi zabavit na celý den. Hned zkraje ve směru od zastávky Kamenný vrch najdete dvě pěkná dětská hřiště. Je tu dřevěná loď, maják, lanovka, houpačky, lezecká stěna, podzemní tunel, skluzavka, velká pavoučí síť, pískoviště, kolotoč… Pepinka měla největší radost z dvou houpaček pro nejmenší děti. Ty jsou, dle mých zkušeností, nedostatkovým zbožím na trhu dětských brněnských hřišť. Skoro všude mají jen klasická prkna, ze kterých malé dítko spadne, nebo houpačky typu hnízdo. V Lískovci na malé milovníky houpání myslí a Pepča jim za to byla dnes opravdu vděčná, vůbec nechtěla slézt dolů 😊.

Dostat Pepču z houpačky se mi podařilo až lstí, nalákala jsem ji na rybičky v nedalekém jezírku. Uprostřed tohoto krásného parku totiž najdete biotop s dřevěnou lávkou a spoustou zvířecích obyvatel. Pepinku nejvíce zaujaly kachny a barevní kapříci.

Od jezírka jsme pokračovaly k Centru fit4all, kde mají pro děti krásnou vnitřní hernu a oblíbený venkovní Lanáček. Je tu také příjemná kavárna s menším hřištěm a samozřejmě se hodí možnost využít toalet v centru. O fit4all a jejich nabídce aktivit pro děti jsem vám psala již dříve – článek tady.

Hned za budovou fit4all se pak nachází velká BMX dráha. Dnes dopoledne tam nebyla ani noha, tak si umím představit nechat jezdit i menší děti, ale předpokládám, že odpoledne už tu bude nával, a to bych se mezi staršími bála. Každopádně na kolech či odrážedlech mohou děti jezdit bezpečně po celém parku.

A nakonec hlavní důvod, proč jsme s Pepčou dnes do Lískovce jeli. Za BMX dráhou pod svahem vedle psího výběhu na okraji parku Pod Plachtami najdete poměrně nové dětské a workout hřiště. Hřiště je z přírodních materiálů, dýchá novotou a je velmi originální. Najdete tu dřevěné průlezky, lanové překážky, skluzavku, houpačky a několik cvičebních prvků pro starší děti nebo rodiče. Další prvky určené ke cvičení jsou rozmístěné po celém parku Pod Plachtami.

Zpět jsme to s Pepčou vzali kolem ZŠ Svážná, kde narazíte na další pěkná dětská hřiště. Opět tu nechybí lanovka, dřevěná loď, velké pískoviště. U zastávky tramvaje Dunajská je pak i menší dopravní hřiště.

Lískovec má rodinám s dětmi rozhodně co nabídnout. Trochu si říkám, že by se ty naše Žabiny mohly inspirovat, u nás jsou všechna hřiště celkem na jedno brdo :-D. Lanovku, zajímavou průlezku nebo bezpečnou houpačku pro nejmenší, aby tu člověk pohledal, aspoň že máme ten Wilsoňák :-).

A když už vyrazíte s dětmi za sportem, mrkněte na nabídku sportovní módy v e-shopu D-SPORT.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *