Výlety do okolí

Výlet do ZOO Zlín

Skoro před rokem se na mě usmálo štěstí a já vyhrála dvě vstupenky do ZOO Zlín. Chtěla jsem jet na jaře až bude hezky, pak do toho vstoupil koronavirus a vše se uzavřelo. Tento pátek jsme se konečně dočkali, pavilony se otevřely, manžel měl volno a my tak mohli vyrazit.

Cesta z Brna nám po dálnici zabrala asi hodinku, žádná hrůza. Pokud byste zvolili trasu přes Buchlovské kopce, zabrala by vám cesta zhruba o půl hodiny víc. Přímo u ZOO je šest parkovišť – tři placená a tři neplacená, samozřejmě ta nejblíž hlavnímu vstupu jsou zpoplatněna. My platili za celý den 80 Kč, což se dá 😊.

Můžete-li si zařídit návštěvu ve všední den, určitě tak učiňte. My jeli v pátek, a ještě k tomu bylo lehce pod mrakem, takže ZOO byla příjemně poloprázdná, zaparkovali jsme přímo u hlavního vstupu, u pokladen nebyl skoro nikdo. Přijedete-li za hezkého počasí o víkendu, počítejte s davy. Zlínská ZOO je opravdu krásná a podle toho to tu také vypadá s návštěvností. Naštěstí je i hodně velká, takže se vždy nějaké to soukromí najde, ale u hlavních atrakcí budete bojovat o výhled :-D.

A co Vás v ZOO čeká? No samozřejmě hlavně zvířátka. Z těch méně obvyklých lze jmenovat slony, tučňáky, lachtany, mravenečníky, lvy…těšit se můžete také na spoustu průchozích expozic, třeba u klokanů, novinkou je průchozí expozice u pelikánů australských. Jedním z největších lákadel je pak expozice rejnoků, které lze hladit, krmit…(teď bohužel kvůli koronaviru nebylo krmení možné, ale věřím, že zase brzy bude).

Na zlínské ZOO se mi hrozně líbí také uspořádání expozic podle jednotlivých kontinentů, postupně procházíte Afrikou, Amerikou, Asií, Austrálií, projít se můžete také skrze krásná botanická zákoutí. Mě naprosto uchvátila Japonská zahrada Mu-Shin, kde hraje krásná hudba, děti se mohou procházet skrze potůčky po kamenech, rodiče načerpat energii…

Zlínská ZOO kromě zvířecích expozic a nádherných pavilonů nabízí také prohlídku místního zámku Lešná a pak už klasická lákadla, třeba jízdu vláčkem, pěkná dětská hřiště, lanové prolézačky a opravdu velikou nabídku občerstvení. Ačkoli jsme ZOO navštívili ve všední den, byla všechna občerstvení otevřená. To se tedy v Brně nestává. Můžete si dát zmrzlinu, dobrou kávu, klasické rychlovky typu hranolky či párek v rohlíku, ale najdete tu i luxusní čokoládovnu, klasickou restauraci, stánek se zdravými palačinkami, pizzerii…Děti se mohou svézt na ponících nebo spolu s rodiči zažít krmení žiraf. Před zahradou jsou pak nastálo umístěné kolotoče.

Už chápu, proč je zlínská ZOO nejnavštěvovanějším turistickým místem na Moravě. Je prostě jedním slovem nádherná a navíc se neustále vylepšuje!!!

Stránky ZOO Zlín a Zámek Lešná – https://www.zoozlin.eu/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *