V Brně uvnitř

SEV Hlídka poprvé a rozhodně ne naposled

Venku to na máj zatím moc nevypadá, tak jsme dnes s kamarádkami a prcky ve věku devět měsíců až tři roky vyrazili prozkoumat v poslední době tolik propagovanou SEV Hlídku neboli Středisko ekologické výchovy Hlídka. Donedávna jsem neměla vůbec tušení, že se hned pod Špilberkem ukrývá takové bezva místo pro rodiny s dětmi. Pak jsem viděla nějaký článek na FB s nadšenými komentáři spokojených návštěvníků a od té doby jsem se chtěla na Hlídku podívat. A dnes se to tedy konečně povedlo.

SEV Hlídka patří pod ZOO Brno a zaměřuje se především na ekologickou výchovu dětí a rodičů. V jejích prostorách najdete mateřské centrum, starší děti mohou navštěvovat různé zájmové kroužky a o letních prázdninách zde pořádají i příměstské tábory.

Na Hlídku se můžete dostat různými cestami, ale jak už název napovídá, vždy Vás bude čekat kopec :-D. My se vydali asi nejkratší cestou z Husovy ulice (naproti Hotelu International) do prudkého kopce směrem ke hradu Špilberk. Hlídka sídlí v krásné bílé budově přímo v parku pod hradem na adrese Hlídka 209/4 . Nenechte se odradit tím, že pro vstup do areálu musíte zazvonit :-).

Hned u vstupu nás čekalo pěkné dětské hřiště a další zvonek pro vstup do budovy. Za velmi příznivý poplatek 30 Kč za dítě jsme mohli řádit v příjemném dětském koutku – je tu menší bazének s balónky a spousta pěkných hraček. V patře jsou pak terária se zvířátky (chameleon, želvy, rybičky, agama) a další menší herna přímo u terárií. Na terase se děti mohou podívat na králíky a úly pro včely.

Je tu také skvělé zázemí – kuchyňka, automat na kávu, oblečení a další věci si můžete odložit do uzamykatelných skříněk . Toaleta je vybavena přebalovacím pultem, nočníky a WC redukcemi.

Káje se nejvíc líbilo venčení králíčků – zrovna tu totiž probíhal asi nějaký venčící kroužek a Vašík, ten je spokojený všude, kde má dostatek jídla a objektů ke zkoumání. A to Hlídka splnila na výbornou. Takže pokud jste tu ještě nebyli, určitě to brzy napravte :-).

Stránky SEV Hlídky –https://www.sevhlidka.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *