V Brně uvnitř

PAPILONIA – kouzelný domov motýlů v centru Brna

Dnes jsme s dětmi využili deštivého počasí a vyrazili jsme prozkoumat nově otevřený MOTÝLÍ DŮM PAPILONIA nacházející se v Obchodním centru Rozkvět na náměstí Svobody.

Podobný nápad, schovat se před deštěm někam dovnitř, mělo dnes asi víc lidí, už brzy po otvíračce se před vstupem tvořila fronta, takže bylo nutné i regulovat množství vstupujících návštěvníků. Nové pouštěli až když někdo vycházel. Ale nebojte, nijak dlouho jsme nečekali – max. 5 minut, někdo si možná počkal čtvrthodinku. U vstupu si také můžete nechat kočárek (dovnitř nesmí) a přebytečné věci si zamknout do skříněk.

Po vyslechnutí instrukcí, že se s motýly můžeme fotit, můžeme je na sebe nechat sedat, ale nesmíme na ně sahat a pochopitelně jim také ubližovat, jsme byli vpuštěni dovnitř. První místnost je taková přípravna, můžete si zde odložit oblečení (pokud jste nevyužili skříněk), což se určitě hodí, uvnitř domu je opravdu velké horko a vlhko, je tu také velké zrcadlo, aby se odchozí návštěvníci zkontrolovali a neodnášeli si motýlky domů.

Z přípravny už jdete rovnou mezi motýly, nás hned u vchodu odchytil chlapeček, zda si nechceme přebrat jeho motýla, už odcházel a motýl se ho ne, a ne pustit 😊. No neodolali jsme a už byl u mě na ruce. Motýlci na nás ale okamžitě začali sedat také sami, Vašík byl naprosto nadšený a Kája jak by smet.

Akorát dvouletého Vašíka jsme museli víc hlídat, motýlci se mu strašně líbili, nejradši by je hladil, možná i trochu pomazlil, a to by mohlo špatně dopadnout. Každopádně jsme si motýlí dům moc užili, strávili jsme tu asi 40 minut, pozorovali jsme motýly všech barev, zajímavá je také líheň – kde vidíte, jak se kukla mění na motýla. Kromě motýlků jsou zde k vidění také rybky a želvy – celý prostor představuje vlastně karibskou džungli s potůčky, mostky i lodí s pozůstatky piráta.

Sečteno, podtrženo, návštěva motýlího domu je krásným zážitkem, nejvíc ji ocení asi děti. Pokud chcete zvýšit šanci, že si na vás nějaký ten motýlek sedne, vezměte si žluté oblečení a třeba použijte i ovocný parfém. Po prohlídce motýlků doporučuji ještě zajít do přízemí OC Rozkvět, kde si můžete zdarma prohlédnout akvária s barevnými rybičkami, mají tu dokonce i malého žraloka. A je tu také zařízení na selfie focení, fotku si pak v klidu doma stáhnete. Kája se tu při focení pěkně vyblbla 😊.

Stránky Motýlího domu Papilonia – https://www.papilonia.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] nebyl novinkou, nedávno jsme se byli podívat na nově otevřenou pobočku Papilonie v Brně (článek zde), ale tady to bylo zase trochu jiné a pro děti opět velký zážitek. Zdejší motýlí dům […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *