V Brně venku

Hřiště v parku na Obilním trhu a dětské obchůdky v okolí

Dnes jsme s Vašíkem vyrazili vyřizovat jeho první občanku a Kája tak měla dopoledne s tatínkem. Původně měli v plánu jít na naši zahrádku v kolonii Kraví hora, ale vzhledem k počasí a Kájinu dlouhému vypravovaní, zamířili jen na chvíli na hřiště. Chtěli jsme se společně potkat někde v centru na oběd, tak vybrali, řekla bych jedno z nejlepších centrálních hřišť, hřiště v parku na Obilním trhu (prostě na Obilňáku 😊).

Mám toto hřiště moc ráda, a to hned z několika důvodů. Prvním z nich je nostalgie – chodila jsem sem jako malá s prarodiči, kteří bydleli hned za rohem na Jaselské a druzí zase na Grohové. To tu ještě bývaly obyčejné kovové průlezky a pískoviště, ale nám to stačilo a bylo to vždy fajn. Taky tu v cukrárně na rohu prodávali zmrzku a indiánky, ty jsem milovala 😊. Pravda, že z Pivnice U Čápa šel dřív strach, ale dnes už se tam na pivo či malinovku asi nikdo nebojí :-D. Jednoznačně změna k lepšímu, až na ty ceny teda :-D.

No a druhým důvodem, proč mám toto hřiště ráda, je jednoduše fakt, že se tu Kája pěkně vyřádí. Mají tu bezva kolotoč, plno houpaček, velké zastíněné pískoviště, prolézačky. Navíc hřiště je oplocené a uprostřed příjemného parku. Možnost koupit si U Čápa pivo či limču, stejně tak jako bezva kafe a dobrůtky v blízké cukrárně Tutti Frutti na Jiráskově, je příjemným bonusem. Navíc v Tutti Frutti prodávají i zmrzlinu od Božského kopečku, a to je fakt lahoda 😊 (dětem ji dají i do mini kornoutku za nižší cenu).

Návštěva hřiště se dá taky spojit s fajn nákupy v místních obchůdcích. Jen pár kroků od hřiště najdete na Jiráskově ulici skvělé, ryze dětské, knihkupectví Dlouhá punčocha, na ulici Čápkova pak naši oblíbenou Botičkárnu, na rohu nádherný obchod Place baby a kousek výš pak obchod s originální dětskou módou Malý čáp – to je můj favorit.

Já se dnes držela zkrátka, a tak jsme koupili jen nejnutnější – capáčky pro Vášu (doteď nosil růžové s beruškou po Káji) a celoročky pro Káju. I tak se v peněžence pěkně zaprášilo. Proč jen ty dětské nožičky tak rychle rostou :-D.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] A kdyby Vás přece jen Otevřená zahrada dostatečně nezabavila, kousek od ní najdete v parku na Obilním trhu krásné hřiště. O něm jsem psala článek zde. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *