V Brně venku

Otevřená zahrada pro děti paráda

Na Otevřenou zahradu jsem slyšela z různých stran mnoho chvály, teprve nedávno jsem ji však s kamarádkou z porodnice a našimi dětmi osobně navštívila. A byla jsem nadšená. A nejen já, nejvíc samozřejmě byly nadšené děti!

Otevřenou zahradu najdete na ulici Údolní 33, což je kousíček od zastávky šaliny Obilní trh. K zahradě se dostanete přes průjezd z ulice, s většími dětmi rovnou po dřevěných schodech, s kočárky můžete využít výtah v budově.

Zahrada by se dala také charakterizovat slovy „Za málo peněz hodně muziky“. Vstupné do zahrady je dobrovolné a najdete tu toho opravdu mnoho. Dětem se určitě budou líbit zvířátka – ovce, králíci, slepice. Krásná je i výuková zahrada čtyř živlů či bývalá Boromejská zahrada.

Největší nadšení však u mých dětí sklidily vodní atrakce. Děti si mohou samy nebo s pomocí rodičů napumpovat vodu (nechcete-li pumpovat, můžete se za pár korun vykoupit v automatu a voda nateče sama:-D) a následně dělat všemožné vodní pokusy. Třeba napustit přehradní nádrž a poté vypustit povodňovou vlnu.

Je tu také řada interaktivních stanovišť pro dětské pokusy – například si děti mohou zašlapat na dřevěném kole a roztočit mlýnky. Krásná je také procházka po zelené střeše místní pasivní budovy s dalšími exponáty.

Přímo v Otevřené zahradě najdete skvělé bistro, kde si můžete dát kávu, limonádu, zmrzlinu, něco sladkého, ale i polévku či menší jídlo. My si moc pochutnali na domácí limonádě a zelňačce.

Toalety a přebalovací pult jsou samozřejmostí.

A kdyby Vás přece jen Otevřená zahrada dostatečně nezabavila, kousek od ní najdete v parku na Obilním trhu krásné hřiště. O něm jsem psala článek zde.

Stránky Otevřené zahrady – https://www.otevrenazahrada.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *