Knihy, Recenze

Kolekce Svět divokých zvířat aneb hravé vzdělávání pro malé divochy

Je to pár týdnu zpátky, co jsem u nás v sámošce viděla první číslo série Svět divokých zvířat – vázanou knížečku s figurkami lva a hrošíka. Káje samozřejmě netradiční nový produkt padl v regálu hned do oka a chtěla jej okamžitě kupovat. Zaváděcí cena 39 Kč působila opravdu lákavě, ale Kája už v tu chvíli baštila koblížek, který na mě před několika minutami vyloudila. Domluvily jsme se tedy, že dnes už nic dalšího kupovat nebudeme a tentokrát se dokonce mé odmítnutí obešlo celkem beze scén.

Říkala jsem si, že jí třeba knížečku koupím další den, přeci jen knížky teď u nás jedou ve velkém. A pak zasáhla náhoda. Přišel mi mail od nakladatelství De Agostini, zda bych s dětmi nechtěla otestovat jejich novou kolekci Svět divokých zvířat. „Proč ne?“, řekla jsem si. A tak se stalo, že k nám dnes první tři čísla kolekce dorazila.

Musím říct, že časově se v zásilkovém oddělení lépe trefit nemohli. Děti jsou zrovna nemocné, takže čas trávíme doma a nápadů, jak ty malé raubíře zabavit, mi každým dnem ubývá.

Když zazvonil pošťák, nemocné děti jako zázrakem ožily a jaly se rozbalovat obří krabici. Co v ní asi bude? „Jé mami, knížečky…a lvíček…a mini opička…“, Kája hned všechna čísla rozbalila a samozřejmě prioritu měly figurky. Součástí prvních tří knížek byly figurky lva, žirafy, slona, hrošíka, lvíčka a opičky. Káje se samozřejmě nejvíc líbila pidi opička, pojmenovala ji „mimišánko“ a začala se o ni spolu s většími figurkami starat. Využili jsme i krabici od zásilky a hned jsme zvířátkům vyrobili domeček. Ony krabice u nás obecně mají velký úspěch. Kája dle knížeček a přiloženého plakátu namalovala do krabice trávu a vodu, jako mají zvířátka na savaně. A hned bylo o zábavu postaráno.

Knížečky jsme si prostudovali později. Jsou opravdu pěkně zpracované, v pevné vazbě, a obsahují dle mého názoru tak akorát informací k dotyčnému zvířeti. Kromě základních faktů o tom, jak zvíře vypadá, kde žije, co jí, s kým se setkává, obsahuje každá knížka také malý kvíz a milou pohádku.

A teď nějaká fakta. Kolekce se bude skládat celkem ze 70 čísel. První dvě čísla se dala koupit za zvýhodněnou cenu, od třetího čísla je cena 169 Kč pro předplatitele, nebo 219 při pultovém prodeji. Každé číslo obsahuje vázanou knížečku s krásnými ilustracemi a příběhy o zvířatech žijících v rozmanitých oblastech světa. Dále obsahuje figurky divokých zvířat, miniatury stromů a budov, které společně vytváří skvělé zázemí pro výuku a hraní.

Kolekce učí děti, jak vypadá život na savaně, v džungli, v tropickém lese či na poušti, a jaké návyky mají různí živočichové, kteří zde žijí.

Pokud si knížky předplatíte dostanete navíc pěkné dárky, v Prémiové objednávce také limitované figurky. Celou kolekci si můžete objednat přímo na stránkách De Agostini pod následujícím odkazem: http://bit.ly/2krRYo3

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *