Oblečení a obuv, Recenze

Poprvé do školky v botkách od Be Lenky

Včerejšek byl pro nás velkým dnem. Kája s Vašíkem šli poprvé do školky. Kája už do předškoláků a Vašík vůbec poprvé do třídy menších dětí. Nastoupili později, protože jsme si pomalu končící léto prodloužili u moře. Za mě nejlepší možná dovolená s dětmi. Celý den na pláži, žádné oblečení, u kterého hrozí znečištění, žádné boty, které se dětem nechtějí obouvat. Jen běhání bosky v písku…A právě o bosém chození je můj dnešní článek.

Když má oblíbená značka Be Lenka rozšířila sortiment barefoot bot také o dětské modely, neodolala jsem touze je vyzkoušet. Vybrali jsme s dětmi model Jolly, Kája v barvě Dark Pink, Vašík odstín Mango.

Na rovinu říkám, že mé děti dosud žádné barefootové botky s výjimkou papuček do školky neměly. Kupovala jsem jim vždy boty na doporučení prodavaček v brněnském specializovaném obchůdku Botičkárna, barefoot nás míjel.

Děti stejně nejraději kdykoli to jde běhají bosky. Doma chodí bosky, na cvičení bosky, v trávě bosky, na hřišti bosky, často i po lese a k mé již menší nelibosti i po ulici. Občas to nožky odnesou nějakým tím šrámem či třískou, ale kupodivu zatím dobrý, střepy a horší věci se nám vyhýbají :-D.

Obě naše děti mají od tří let diagnostikované ploché nohy a krom toho, že mají na doporučení lékařky nosit vložky do bot, bylo jim samozřejmě doporučeno cvičení a chození na boso na nerovném povrchu.

Vložky do bot jsme poctivě nosili déle než rok a zlepšení naprosto žádné. Paní doktorka jen na každé pár minut trvající kontrole předepsala další vložky. Moc se mi to nelíbilo, tak jsme se objednali k dětské fyzioterapeutce a ta naopak řekla vložky vyhodit, cvičit a nosit barefoot, jak jen to půjde. A pak si vyberte 😊.

Já si vybrala pro mě sympatičtější cestu cvičení a bosých bot bez vložek, ať noha pracuje a učí se vnímat impulzy místo stažení v pevné vložce, přes kterou dítě necítí prakticky nic.

Jak se nám barefoot botičky od Be Lenky osvědčí, ukáže až čas. Každopádně paní fyzioterapeutka z brněnského centra 4D fyzioterapie nám je dnes schválila. Líbilo se jí, jak jsou botky ohebné, že mají ideální podrážku, které není ani příliš tenká ani hrubá, že jsou dostatečně široké v prstové části a zároveň díky suchým zipům správně nastavitelné na míru nohy.

A děti si botky taky chválí, nejen proto, jak dobře se nazouvají a hlavně sundávají :-D.

Jste-li příznivcem barefoot obuvi u dětí, nebo jako my teprve začínáte, mrkněte na sortiment dětských botiček slovenské značky Be Lenka. Kuk sem. A mají samozřejmě botky i pro mamky a taťky (kuk) 😉.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *