Lokální obchůdky a projekty

TAKARO – nová brněnská interaktivní hračkárna

Čím více mám doma dětí, tím méně mám doma hraček. Zjistila jsem totiž, že čím víc hraček, tím víc bordelu a tím delší čas strávený nad jejich úklidem a tříděním. A to nechce nikdo dělat! A taky mám v živé paměti tu bolest, když člověk stoupne třeba na kostku z LEGA :-D.

Nekompromisně jsem vytřídila hračky, které slouží pouze k rozházení a děti si s nimi prakticky nehrají a začala jsem pořizovat hračky s hlubším smyslem, hračky, které rozvíjí kreativitu, hračky, které se po „spotřebování“ vyhodí a ideálně takové, které mají původ u nás.

Nedávno mě v tomto směru moc potěšilo, když mě oslovila brněnská maminka dvou dětí, která založila e-shop TAKARO.CZ s nabídkou kreativních dětských hraček českého původu a nově také otevřela první kamennou hračkárnu, kde si nejen děti mohou vše prohlédnout a vyzkoušet.

Hračkárnu TAKARO najdete v Brně na Provazníkové 35. My sem podnikli výpravu tuto středu, jen pár dní po slavnostním otevření. Zvenku působí obchůdek jako malinký, ale zdání klame. Uvnitř najdete tři místnosti plné deskových her, dřevěných hraček, dětských knih a kreativních potřeb na domácí vyrábění s dětmi.

TAKARO není jen obyčejné hračkářství, nenajdete tu prakticky žádné plastové hračky, většina produktů je ze dřeva. Navíc vše v sortimentu od papírenských potřeb až po hračky a deskové hry je české. V nabídce jsou výrobky také od malých lokálních dodavatelů, paní majitelka se s většinou z nich zná osobně, zná jejich příběh a vše vám ráda povypráví.

Část nabídky obchodu je také ryze autorská. Zakladatelka hračkárny paní Hanka je totiž sama autorkou několika dětských knih, cestovatelských map pro děti a nově vytvořila vlastní certifikovanou sadu na vytváření pískových obrázků.

Našim dětem se v TAKARU nejvíce líbila možnost spoustu věcí osahat, a zatímco já jsem s paní majitelkou procházela obchodem a poslouchala, co všechno dokáží zlaté české ručičky pro děti vytvořit, Kája si v zadním kreativním koutku namalovala kamínek, vyzkoušela foukací fixy a pískování. Pepinka si hrála s dřevěnou houpačkou, kolotočkou a Pikler trojúhelníkem.

Některé kreativní bavící prvky jsou zpoplatněny malou částkou, např. za jeden pískovací obrázek se platí 10 Kč, pokud však v obchodě nakoupíte, bude vám částka z nákupu odečtena.

Co jako maminka miminka velmi oceňuji, je přítomnost dvou velkých křesel „ušáků“ kde si můžete v klidu nakojit dítko a u toho třeba prolistovat hezkou knížku z nabídky.

Větší děti zaujme možnost zahrát si na místě nějakou pěknou deskovku, případně mohou výtvarničit.

My si z Takara odnesli knihu paní majitelky z edice Tuláčkův svět – Hravá cesta po střední Evropě a já už se moc těším, jak si ji budeme číst před spaním. Cestování milujeme a věřím, že se v knize hezky inspirujeme. Nemohli jsme samozřejmě nekoupit sadu na malování barevným pískem (snad jej nebudu mít doma všude :-D) a pak jsme přibrali ještě pár karetních her na cesty do auta, na výlety nebo na dovolené, protože tyto malé krabičky se vejdou do každého kufru.

Pokud dojdete do TAKARA do konce září a řeknete heslo OTVÍRÁME15, dostanete 15% slevu na nákup. Tak si udělejte hravý výlet 😉. Věřím, že spokojení budete vy i děti. A ještě podpoříte milou aktivní maminku, co má hlavu plnou krásných nápadů.

PS: Slovo TAKARO pochází z Nového Zélandu a znamená HRÁT SI 😊.

Stránky hračkárny TAKARO a e-shop – https://www.takaro.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *