V Brně venku

Bzzzukot – areál s hřištěm, kavárnou a nejdelší skluzavkou v Brně

Dnešní dopoledne jsme strávili s kamarádkami a „neškolkovými“ dětmi v Juliánově v areálu Bzzzukot. Bzzzukot vznikl zhruba před rokem díky projektu Dáme na vás a je dnes skvělým spojením příjemného místa k posezení, odpočinku, občerstvení, hraní a sportování dětí i rodičů.

Areál Bzzzukot najdete v parku u konečné zastávky tramvaje číslo 9 Juliánov. Pokud pojedete autem, dá se puď parkovat na placeném parkovišti u polikliniky nebo v přilehlých uličkách – nejsou tu zatím zóny.

A co vše vás v areálu tedy čeká? Skvělá kavárna Rebelbean Bzzzukot s nabídkou kávy, domácích limonád, točené klasiky, pečiva od William Thomas Artisan Bakery. Mají tu také wafle na špejli, a dokonce pamlsky pro čtyřnohé mazlíčky. Před kavárnou je velké prostranství, kde mohou děti jezdit třeba na odrážedlech. Je tu také posezení – buď můžete využít lavic a stolů nebo látkových lehátek. Super jsou také toalety, které jinde na hřištích zoufale chybí.

Na menší děti čeká pěkné hřiště s malou skluzavkou, průlezkou, houpačkou, lanovkou, pružinovou balanční deskou…

V protější části areálu je pak snad nejdelší skluzavka, jakou jsem v Brně viděla. Pepču bych tam ještě samotnou nepustila, tak jsem si dala jednu jízdu s ní. Děti zhruba od 3 let už ale určitě zvládnou jezdit samy.

Nad skluzavkou je velká lezecká stěna, která bude bavit trochu starší děti.

Přímo dole pod skluzavkou je pak velké workout hřiště pro aktivní rodiče (tomu jsem se vyhnula obloukem :-D), parkourové hřiště a skatepark pro odvážné děti :-).

Spojení dobré kávy a dobrého hřiště je v Brně stále nedostatkovým zbožím, proto Bzzzukotu tleskám a budu doufat, že podobný projekt brzy vznikne i u nás v Žabinách 😊.

Právě teď běží nové hlasování o velmi podobný areál u nás, tak moc prosím o hlasy. Hlasuj tady.

Děkuji.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *