Knihy, Recenze

Babiččina kouzelná zahrádka aneb poznáváme zeleninu

Ježíšek nám doma nadělil spoustu krásných dárků, mezi nimi také několik nových knih. A jednu netradiční od nakladatelství Bambook bych vám dnes ráda představila. Jmenuje se Babiččina kouzelná zahrádka, napsala ji Sandra Dražilová Zlámalová a ilustracemi ji krásně doplnila Marie Koželuhová.

Kniha vypráví příběh dvojčat Elišky a Jakuba, kteří jedou na letní prázdniny k dědečkovi a babičce do Žulových hor. Hned první den je prarodiče zapojí do práce na zahradě, s čehož děti v počátku vůbec nejsou nadšené. Vytrhávat mrkev, to nezní dvakrát zábavně…Vše se však v mžiku změní, když děti na záhoncích objeví legrační skřítky Mrkvínka a Petržílka. S nimi začíná být práce na záhonech tím největším dobrodružstvím. A co teprve zážitky s vousatou čarodějnicí Celerínou, drakem Ředkvičákem či silákem Brokoličníkem. V této kouzelné zahradě rozhodně nuda nebude.

Každá kapitola v knize je navíc doplněna o závěrečné úkoly a hádanky, takže dává prostor dětské zvídavosti a fantazii.

Nám se večerní čtení s veselou zeleninou moc líbí a doufám, že kniha dětem také trochu pomůže najít si tu správnou přátelskou cestu k zelenině. Ta zatím není v jídelníčku našich ratolestí příliš v oblibě. Aspoň, že tu mrkev už vzali na milost :-D.

Knihu koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *