V Brně venku

Po stopách H(o)ubaté hlívy Kohoutovickou babou

Dnes jsme s dětmi v plné zbroji vyrazili prozkoumat další stezku s úkoly připravenou skvělým týmem střediska volného času Lata. Trasa s názvem H(o)ubatá hlíva vede zpevněnou cestou Kohoutovické baby a čekají tu na vás úkoly a příběhy inspirované léčivými houbami.

Trasa začíná i končí přímo u rozcestníku Kohoutovická baba – Pomník, nejbližší zastávka MHD je Talichova či Pavlovská. My však tentokrát jeli autem a zaparkovali na parkovišti Pavlovská, které je jen pár metrů od vstupu do lesa.

Hned na parkovišti nás čekal první úkol, přendat spící Pepču z vajíčka do kočárku, a mohli jsme vyrazit. Ušli jsme sotva pár metrů a už slyším přátelské volání, kamarádi s dětmi měli stejný sobotní program. Oni se však, na rozdíl od nás, v jedenáct hodin z cesty již vraceli, my teprve začínali. Hold tři děti, jsou tři děti :-D. Kamarádi nám s kočárkem přejí hodně štěstí, dle jejich slov si pěkně užijeme, cesta je rozbahněná a nechat nosítko doma prý nebyl ten nejlepší nápad :-D.

O pravdivosti jejich slov se záhy přesvědčujeme osobně. Cesta k rozcestníku a začátku trasy je ještě celkem v pohodě, ale hned u prvního stanoviště zjišťujeme, že dnes si mákne nejen pračka, ale i tatínek tlačící kočárek. Naštěstí to nejhorší bahno je jen v první třetině trasy, pak už se jde v podstatě po asfaltce a bahno tak zase trochu opadá.

Problém s bahnem nemá samozřejmě jen náš kočárek, děti se v něm během výletu zvládnou vyválet nesčetněkrát. Ale co už, špinavé dítě, spokojené dítě a úkoly se Latě vážně povedly. Něco nového jsme se dozvěděli i my rodiče.

Ačkoli jsme na tarasu vyrazili v sobotu, nepotkali jsme skoro nikoho. Do cesty se nám připletla jen jedna rodina, pár psích venčitelů a běžců, rozhodně žádné davy. Jako bonus jsme na trase objevili také malovaný putovní kamínek s příhodným obrázkem prasete, to, kdybychom náhodou nevěděli, jak vypadáme :-D.

Po ujití zhruba dvoukilometrové trasy a splnění všech úkolů jsme podle indicií objevili poklad a děti dostaly malou odměnu. Já je tedy cestou ještě odměňovala a dopovala Tic Tacem. Padla na to celá krabička, ale ty cukry jsme určitě spálili 😊.

Cestou domů jsme se ještě stavili s menší zajížďkou v naší milované cukrárně Martinák, abychom si zablácené nervy obalili v cukru.

Pokud budete chtít vyrazit po stopách hlívy, máte na to čas do 31.1.2021. Ale i bez úkolů bude určitě procházka Kohoutovickou babou stát za to, příroda je tu opravdu krásná.

A jestli se vám nechce do lesa, můžete vyzkoušet městské putování Tucet havranů, které Lata připravila po Žabovřeskách.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *