Hračky, Recenze

HUBELINO – bytelné kuličkodráhy pro malé stavitele

Pokud bych měla označit hračku, která mě v dětství opravdu bavila a kvůli které jsem se ráno těšila do školky, protože doma jsme ji neměli, byla by to kuličkodráha. Pozorovat barevné kuličky, jak uhánějí tobogánem, hádat, která cesta bude rychlejší, kdy se kuličky srazí, vyhraje moje nebo kamarádčina? To mě fascinovalo. A pak mě taky vždy bavilo Duplo! Stavět domečky, zoologické zahrady, věže…

A jak to tak bývá, hračky, které bavily mě, jsem postupně začala pořizovat svým dětem. Nesmrtelné Duplo děti podědily ještě po mně, kuličkodráhu jim poprvé přinesl Ježíšek o minulých Vánocích. Kvůli ceně jsme vybrali plastovou dráhu za zhruba 300 Kč se skleněnými kuličkami (viz. obrázek výše) a musím říct, že jsem byla dost zklamaná. Dráha byla strašně nestabilní, díly do sebe těžko zapadaly, kuličky malinké a prakticky neviditelné, což značně komplikovalo jejich nalezení, když dětem utekly mimo dráhu (a to bylo pořád :-D).

Letos jsem se na kuličkodráhy zaměřila podrobněji, přečetla jsem si řadu recenzí na internetu i sociálních sítích a jako jasný vítěz mi vycházela značka HUBELINO. A tak jsem si o HUBELINU zjistila víc.

Kuličkodráhy HUBELINO jsou vyráběny v Německu z vysoce kvalitního plastu a jsou barveny barvami vhodnými i pro potraviny. Skvělé na nich je, že jsou plně kompatibilní s kostkami LEGO Duplo a mají velké množství rozšíření. Máte-li doma hodně Duplo kostek, můžete si pro začátek koupit třeba jen samostatné dráhy s kuličkami. Pokud se vám nějaká kulička zatoulá, snadno dokoupíte náhradní…

My pro začátek vyzkoušeli nejprodávanější sadu BASIC 123, která obsahuje rozličné dráhy, klasické kostky, 2 podložky a 4 kuličky a rozšířili jsme si ji o sadu HUBELINO 22 s trychtýři. I když pořizovací cena kuličkových drah HUBELINO je vyšší, věřím, že nákupu nikdo litovat nebude. Kvalita provedení je tak vysoká, že si s kuličkodráhou budou hrát ještě moje (pra)vnoučata.

Tím, že můžete dráhy kombinovat s Duplem, se fantazii stavitele opravdu meze nekladou, lze vytvářet dráhy malinké, ale klidně i přes půl místnosti, můžete zakomponovat panáčky, zvířátka… K dráze lze připojit katapult, houpačku, kolébku, trychtýř…Stavět lze čistě podle sebe, podle papírového návodu, nebo se inspirovat HUBELINO VIDEO KANÁLEM.

U nás zatím staví hlavně tatínek, děti posílají kuličky, bourají dráhu, berou si kuličky, posílají kuličky po bytě, schovávají kuličky do duplo domečků, úkolují tatínka, aby stavěl nové dráhy…s kuličkami je prostě legrace, jen na ně nesmíte šlápnout :-D.

A na závěr tip pro starší dětiHUBELINO pi, které lze zase kombinovat se stavebnicemi LEGO.

Kuličkové dráhy HUBELINO můžete koupit zde: www.ok-hracky.cz

FB stránka HUBELINO: https://www.facebook.com/hubelinocz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] perfektní kuličkové dráze HUBELINO jsem vám tady na blogu již psala. Dnes bych vám moc ráda představila novinku – HUBELINO […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *