V Brně uvnitř

Náš den v rodinném zábavním parku BONGO

Včera jsme strávili akční den v rodinném zábavním parku BONGO, teda akční hlavně pro děti a manžela, já si se svým těhotenským pupkem jen hověla dole v hale případně při úpatí atrakcí 😊.

Ale zpět k BONGU – TOBOGA Bongo je vnitřní zábavní park nacházející se v Brně v městské části Horní Heršpice. V hale na ploše 2800 m2 se nachází spousta atrakcí, přičemž každá z nich představuje jiný světadíl či zemi. S dětmi tak můžete za jeden den procestovat takřka celý svět 😉.

A jak vypadal náš den v Bongu? Jelikož aktuálně nemáme auto, vypravili jsme se do Bonga veřejnou dopravou. Původně jsme měli v úmyslu jet tramvají č. 2 na zastávku Bohunická, naše dvojka však bohužel skončila svou jízdu už v zastávce Ústřední Hřbitov – smyčka. No co už, i tak jsme pěšky došli, ale byla to cesta na zhruba 15 minut povětšinou vedoucí po chodníku kolem rušnější silnice. Záchytným bodem byl pro nás tovární komín, park Bongo je hned u něj. Pokud tedy mohu doporučit, raději jeďte autem, míst k parkování je dost. Ale samozřejmě jde to i pěšky.

Hned u vstupu jsme si proti vratné záloze 200 Kč půjčili klíče od skříňky, kde jsme si nechali věci, hlavně tedy boty, po Bongu se dále pohubujete pouze v PONOŽKÁCH. Dětem určitě doporučuji vzít protiskluzové ponožky, vhodnější, než kraťasy, jsou spíš delší lehké kalhoty, pro holky pak bavlněné legíny. Skluzavky pak lépe kloužou a nehrozí, že se dítě někde odře 😉. Převlečení, přezutí, naše řádění mohlo začít…

Jako první atrakci děti objevily opičí svět v Africe. Obrovská průlezka se skluzavkami, tobogány, tunely, míčky, střílecími děly…tady strávily i s tatínkem asi nejvíce času. Mnohdy jsem vůbec nevěděla, kde jsou. U Káji pak zabodovalo šplhání na indonéskou sopku a následný sjezd obří skluzavkou.

Dvouletý Vašík si krásně vyhrál v části pro nejmenší děti – Antarktida. Pro prcky je zde připraven bazének s balonky, jsou tu menší skluzavky, kostky, stavebnice…je fajn, že do této části nesmí větší děti, takže prckové jsou v bezpečí 😊.

Další velkou atrakcí byl pro naše raubíře čínský drak. Obří nafukovačka, která vás doslova pohltí :-D. V Austrálii si děti zaskákaly na trampolínách jako klokani, v Himálajích zkusila Kája lezeckou stěnu, na Madagaskaru skákala i s tatínkem na bungee trampolíně, v Brazílii jsme všichni hráli fotbal

Po hale mohou děti také jezdit na nejrůznějších vozítkách, tříkolkách, odrážedlech. Za 10 Kč se mohou svézt i ve Formuli 1.

Co se týče občerstvení, tak čekejte klasiku – nabídku oblíbených dětských smažených jídel, ale najdete tu i zdravé alternativy. Dnes byl například v nabídce kuřecí vývar s jáhly a mrkví, jako hlavní chod pak pohanka s drůbežím masem, šťouchané brambory s brokolicí nebo s grilovaným kuřetem, v menu je také pizza. Z nápojů si vybere každý, mají tu čepované limonády, pivo, džusy, vodu…samozřejmě také kávu. Děti určitě ocení nanuky, palačinky…

Sečteno podtrženo, den v Bongu jsme si pořádně užili. Strávili jsme tu přes čtyři hodiny, ale věřím, že větší děti vydrží i celý den. Atrakcí je opravdu hodně. Pro menší děti je super možnost zakoupit i hodinové vstupné, kdy zjistíte, jestli vás atrakce baví a případně si prostě pobyt prodloužíte. Malé děti do 2 let mají pak vstup zdarma. Podaří-li se rodičům na chvíli utrhnout od dětí, mohou si posedět v čtenářském koutku nebo využít místní wifi.

A poslední rada na závěr. Hala není klimatizována jen odvětrávaná, takže určitě zvolte v letním horku lehké a vzdušné oblečení :-).

Stránky parku BONGO – https://www.toboga.cz/brno

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *