V Brně venku

Okolo Komína – výlet s kočárkem na buřty a na zvířátka

Někdy jsou s dětmi nejlepší ty úplně obyčejné vycházky. Takové, kde nejsou speciální atrakce pro děti, žádné stánky, kde by rodiče utratily majlant, žádná hřiště, kde by děti ztvrdly déle, než je žádoucí, a rodičům zatím mrzly zadky 😊.

Na jednu takovou obyčejnou vycházku jsme se vypravili minulý týden s naším turistickým kroužkem pořádaným skvělou žabiňáckou Latou. Výpravu jsme zahájili na zastávce trolejbusu č. 36, Řezáčova v Komíně. Odtud jsme se vydali polňačkou kolem luk a starých sadů. Nasbírali jsme si šípky, jablka, ořechy, děti sbíraly bodláky a pak je vesele házely po maminkách.

Celá trasa měřila zhruba 2,5 km a dala se projet s kočárkem. Jen pozor, půjdete-li po dešti, je tu bláto. Takže se hodí gumáky. Výlet jsme zakončili opékáním špekáčků na ohništi na Panském kopci.

Kousíček od Panského kopce jsme mohli v ohradě pozorovat koníky a přímo pod Panským kopcem cestou na zastávku jsme potkali skvělou Farmu U Tří koníků. O této malé farmě, kam se můžete zajít podívat na zvířátka (kozy, prasátka, koně, králíky…) a koupit si farmářské produkty – vejce, kozí mléko, jsem vám na blogu už psala (článek tady). Nově je možné zajít s dětmi na prohlídku farmy každý čtvrtek od 9:30 do 11:30. Na malé návštěvníky v doprovodu rodičů tu čekají koníci, slepice, morčátka, králíci, kočky, psi i prasátka. Děti si mohou vyzkoušet péči o zvířátka, pohrát si na pískovišti, dát si na zahřátí teplý čaj.

My tentokrát prohlídku nestihli, ale určitě se brzy vypravíme. U Tří koníků je opravdu báječně.

Naše putování jsme zakončili jen kousíček od farmy na konečné trolejbusu č. 36 – Komín Sídliště. Ideální výlet pro ty, co nechtějí jezdit autem nebo to jako já neumí a jsou závislí na MHD :-D.

PS: Na podzimní vycházky se nám náramně osvědčily softshellové oblečky z UNUO. Pro suché a teplejší dny je super nezateplený softshell, pro chladnější blátivé dny zase zateplený a do sněhu doporučuji unuácké oteplovačky. Vše z UNUA koupíte tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *