Výlety do okolí

Výlet za trojčátky (na hřiště) do Nosislavi

Když máte tři děti a k tomu se vám narodí ještě trojčata, byt 3+1 vám začne být poněkud malý. A tak jsme koncem srpna přišli o naše úžasné sousedy, kteří si postavili domeček v malebné obci Nosislav.

Minulý víkend jsme si za nimi udělali výlet a kromě toho, že jsme prozkoumali jejich krásný domeček, museli jsme samozřejmě zmapovat i místní hřiště.

Obec Nosislav se nachází 5 minut autem od Židlochovic, s Židlochovicemi ji spojuje také Velkopavlovická cyklostezka. Kdo má rád výlety vláčkem, může dojet přímým vlakem z Brna do Židlochovic (cesta trvá cca 25 minut) a odtud vyrazit na kole právě do Nosislavi – délka cyklostezky je asi 4 km (tam a zpět tedy 8 km).

V Nosislavi pak můžete s dětmi prozkoumat pěkná dětská hřiště nacházející se v tzv. Rudově aleji. Přímo u dětského hřiště a workout posilovny je také hřiště na fotbal a typická fotbalová hospoda – s nabídkou piv s menších pivovarů a točené limonády pro děcka.

V Nosislavi je prý také moc dobrá cukrárna Dolce Passione, osobně jsme už nestihli vyzkoušet, ale recenze nejen na sladké dobroty má skvělé.

Kdo není zrovna cyklo nadšenec, ale raději jezdí autem, může výlet do Nosislavi spojit s výletem do nedalekých Židlochovic, kde mají pěkný zámecký park, ideální pro sběr kaštanů a také pozorování jelínků a muflonů. Je tu i menší rybníček a park je opět super pro malé děti na kole či odrážedle. Je celý oplocený, cestičky jsou tu rovné, lidí tu bývá málo.

Populární turistický cíl v Židlochovicích je také rozhledna Akátová věž Výhon, ale tam jsme osobně ještě nebyli. Tak třeba zase příště.

Můj starší článek o výletu do Zámeckého parku v Židlochovicích a nedalekého Rajhradu najdete tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *