Hračky, Recenze

Deskovky Harry Potter

Nedávno jsem vám na FB psala o naší návštěvě Mint Marketu – trhů s lokální tvorbou, kde jsme byli prozkoumat jeden milý stánek plný deskových her a kreativních vystřihovánek.

Samozřejmě jsme neodešli domů s prázdnou, kromě populární hry Pexetrio, jsme si odnesli také dvě deskovky na motivy příběhů Harryho Pottera. Harry je totiž u nás aktuálně doslova hitem. Dcera sice ještě neobjevila krásu knižní verze, ale už několik měsíců si pořád dokola pouští Harryho filmy.

Já, jako velká fanynka všeho, co se Harryho Pottera týká, jí v tom nebráním. Pravda, lepší by bylo nejprve číst knihy a pak až vidět filmy, ale zase jsem ráda, že se konečně mohu s chutí na něco dívat s ní. Animované pohádky, to není nic pro mě. A Harry ten nás doma baví všechny.

A teď kromě filmů, máme i zábavné hry pro celou rodinu.

Dceru nejvíc baví hra BRADAVICE – ŠKOLA ČAR A KOUZEL. Hra svými pravidly trochu připomíná klasické pexeso, ale jen ze začátku, kdy si hráči snaží zapamatovat pozici jednotlivých herních karet. Postupně hra dostává pořádný spád, hráči zjišťují, do které koleje je moudrý klobouk zařadil a následně se snaží projít všemi předměty na bradavické škole a složit tak zkoušky NKU.

Hru zpestřuje Hermionin obraceč času, který plní funkci jakéhosi žolíka. Můžete jím nahradit splnění předmětu, ale zase nahráváte soupeřovi, který si může obraceč vzít pro sebe, najde-li vaši chybějící kartu.

Hra je super třeba pro večerní společnou rodinnou zábavu před spaním. Zabere vám zhruba půl hodiny a mohou hrát děti cca od 5 let. Na krabici je teda psáno od 6, ale s menší mírou dopomoci s námi hraje i čtyřletý syn. Navíc si můžete hru dle potřeby upravit, třeba tím, že snížíte počet kartiček, budete pak skládat méně zkoušek a snáz vše najdete 😊. Ubrat lze při menším počtu hráčů také jednotlivé koleje.

Druhá deskovka s Harry Potterem se jmenuje FAMFRPÁL – KVINTETO. Je to vlastně sportovní hra, ale z pohodlí gauče. Úkolem hráčů je sestavit famfrpálové hřiště, které ztvrdí přiložením camrálu, potlouku či zlatonky. Za camrál a zlotonku jsou plusové body, potlouk naopak body odečítá a stává se tak lstivý nástrojem v rukou soupeře.

Hra FAMFRPÁL je stejně jako výše popsaná hra BRADAVICE skvělá pro trénink paměti a taktického myšlení. Užije si ji celá rodina, vhodná je pro především pro školáky, ale i dítko mladší šesti let ji s podporou rodičů zvládne. Navíc obě hry lze variabilně zlehčovat či ztěžovat pomocí ubírání či přidávání kartiček.

Vyzkoušejte i vy zábavné hry z edice Harry Potter. Podpoříte tím malou českou firmu se srdcem velkého kouzelníka.

Obě hry pořídíte v e-shopu PEXETRIO případně třeba také v Knihy Dobrovský.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *