Výlety do okolí

Výlet za kaštany, muflony a pěkným hřištěm u rybníka

Začal nám podzim, čas, kdy budeme s dětmi trávit více času také doma společným tvořením, pečením, vyráběním…a k jednomu krásnému podzimnímu tvoření patří také tradiční vyrábění zvířátek z kaštanů.

My se včera s velkým očekáváním vypravili na lov kaštánků po Brně a vrátili jsme se sotva s pár kousky, které by vystačily možná tak na jednu housenku. Dnes jsme se rozhodli napravit si reputaci a dětem dopřát opravdový kaštanový zážitek. Zatímco tatínek spal doma po noční, vyrazili jsme s babičkou do ZÁMECKÉHO PARKU V ŽIDLOCHOVICÍCH. A že tam těch kaštanů bylo!

Zhruba po půl hodině jsme měli už dvě plné tašky, děti si užívaly hlavně vylupování kaštánků ze zeleného pelíšku, největší radost pak byla, když našly „dvojčátka“. Kaštánky malé, velké, placaté…na zvířátka se hodí všechny tvary i velikosti 😊.

Když se děti dostatečně nabažily kaštanů a tašky už prakticky nemohly unést, vydali jsme se podívat do zadní části parku na jeleny a muflony, potkali jsme také pár veverek a v rybníčku pozorovali oranžové rybky. Park je parádní také pro děti na odrážedlech či kolech, příště určitě vezmeme s sebou. Žádná auta, minimum lidí a spousta cestiček na pohodovou projížďku po rovince.

Před vstupem do zámeckého parku také nově vznikla vodní nádrž se splávkem, dovedu si představit, že v teplých dnech slouží jako ideální zábava pro děti. My si dnes z vody vylovili aspoň malovaný kamínek ze stále populárnější FB skupiny Kamínky. U vody se rovněž můžete napít z místního pítka.

Cestou zpět do Brna jsme to vzali ještě přes Rajhrad a zašli si na moc pěkné přírodní hřiště u STARÉ RAJHRADSKÉ PILY. Kája měla největší radost z lanovky, najdete tu také venkovní posilovací prvky a krásný rybník s kachnami.

Inu pěkný výlet to byl 😊. Chcete-li jej spojit s obědem, doporučuji restauraci Klášterní Taverna v Rajhradě. Vaří tu moc dobře!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. […] jindy. Za sebe mohu doporučit třeba nedaleký Zámecký park v Židlochovicích (můj článek zde), super je i procházka do Rajhradské bažantnice (článek zde), krásné hřiště mají i […]

  2. […] Můj starší článek o výletu do Zámeckého parku v Židlochovicích a nedalekého Rajhradu najdete tady. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *