Knihy, Recenze

Novinky Ella & Max z edice PRO MALÉ VYPRAVĚČE

Pod originální značkou dětských knih Ella & Max vyšly v oblíbené edici pro malé vypravěče dva nové tituly– VELKÁ KNÍŽKA BAGRY a VELKÁ KNÍŽKA NA DOBROU NOC. A protože malé vypravěče doma máme, nemohla tato velkoformátová krásně ilustrovaná leporela v naší knihovničce chybět.

Velká knížka BAGRY pro malé vypravěče

Tak tato kniha má u Vašíka opravdu úspěch a bodejť by ne, každý milovník bagrů, stavebních strojů či náklaďáků si v ní přijde na své. Na začátku se děti seznámí s hlavními postavami knihy, které se pak opakují na každé stránce. Poznáme třeba stavbyvedoucího Karla, architektku Barboru, Jirku, který řídí oranžový minibagr nebo Honzu jezdícího s pásovým rypadlem. Jak bude probíhat jejich den na stavbě? Neztratí se mezi všemi těmi stroji pejsek Bruno? A podaří se vám najít na stavbě krtka?

Vašík s Kájou mají tyto hledací úkoly moc rádi. Navíc BAGRY neobsahují s výjimkou představení postav žádný text, příběh si tak dotváří sami děti dle vlastní fantazie. I dvouletý Vašík tak zvládá povyprávět jednoduchý příběh, pravda s využitím mnoha citoslovcí, zvuků a mnohdy jen těžko rozluštitelných slov, ale o to je ta zábava větší.

Velká knížka NA DOBROU NOC pro malé vypravěče

Naprosto ideální kniha pro čtení před spaním. U nás si děti vždy vyberou příběh a ten potom společně sledujeme. Nejoblíbenější je aktuálně hračkářství. Copak se v něm asi děje po zavírací době, když jdou hračky spát. A spí opravdu všechny, nebo musí některé hračky pracovat? Sledujeme modely dinosaurů, plyšovou opičku, autíčka i panenky spící v kočárcích. Ale jsou tu i jiné noční příběhy. Podívejte se s dětmi do lesa na rodinku spících divočáků, poznejte večery na farmě či ve městě. A co teprve noc v říši pohádek plné princů, čarodějek, jednorožců…Věděli jste, že i princezny si před spaním čistí zoubky a že dostat se večer z brnění není pro rytíře žádná brnkačka 😉. Na knize je skvělé také to, že svým zaměřením baví Káju i Vašíka, přeci jen BAGRY bodují spíše u Váši.

Všechny krásné knihy z edice Pro malé vypravěče najdete na e-shopu Ella & Max.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *