Knihy, Recenze

Zábavné knihy pro malé milovníky pejsků a kočiček

Máte doma zvířecího milovníka? Pokud ano, a obzvláště tehdy, jedná-li se o milovníka psů a koček, mám pro vás super tip na dvě krásné publikace od Ella&MaxProč se psi očmuchávají? a Proč kočky šplhají po záclonách?

My tedy doma zatím žádné živé zvířátko nemáme, nepočítám-li ta malá dvounohá, ale u babičky máme všeho požehnaně. Pejsky, kočku, králíka, andulky, rybičky…, takže nějaké to zvířecí poučení se nám do knihovničky náramně hodilo. A o čem že tyto, již na první pohled netradiční, knihy jsou?

Proč se psi očmuchávají?

Poutavé povídání o nejlepších přátelích člověka vám přinese odpovědi na všemožné otázky. Kolik vlastně existuje druhů psů? Proč si pejskové při seznamování očmuchávají zadky? Proč třeba jezevčíci hrabou v zemi? Proč honí kočky a ohryzávají kosti?

Věděli jste, že aktuálně nejoblíbenějším psím plemenem v Británii je Francouzský buldoček? Za svou slávu vděčí celebritám jako je Lady Gaga či manželům Beckhamovým. Často má však chudák dýchací problémy kvůli zploštělému čumáku.

A co teprve sláva psích záchranářů. Například bernardýn Berry zachránil v Alpách malého chlapce z laviny a po vyproštění jej ještě pro zahřátí řádně olízal.

A takových příběhů, zajímavostí a milých povídaní je v knize spousta. Věřím, že mnohdy nebudou novou informací jen pro děti, ale i pro jejich rodiče 😊.

Proč kočky šplhají po záclonách?

Říká se, že Češi jsou národ pejskařů a kdo nemá doma psa, má kočku anebo rovnou obojí 😊. Kniha Proč kočky šplhají po záclonách? nadchne každého kočičího milovníka. Dozvíte se v ní, jak dlouho už kočky žijí s lidmi, jaká existují plemena, jakou řečí kočky mluví, jak se orientují a jak je možné, že vidí ve tmě.

Jak je to vlastně s těmi kočičími životy? Má jich kočka opravdu devět? A proč kočky nesnášejí vodu?

A co teprve kočky vládnoucí světu. Kupříkladu na Alijašce si obyvatelé jednoho městečka zvolili za starostu kocoura jménem Stubb. Svou funkci zastával úctyhodných devatenáct let :-D. A nejen mezi pejsky se najdou stateční záchranáři, mnoho hrdinských činů vykonaly také kočky.

Zajímavosti, krátké příběhy, odpovědi na všemožné otázky a nádherné velkoformátové ilustrace, to vše vás v knihách o čtyřnohých mazlíčcích čeká. Věřím, že se vám i dětem budou obě knihy líbit. Nám se líbí moc!

Knihy Proč se psi očmuchávají? a Proč kočky šplhají po záclonách? koupíte na e-shopu Ella&Max .

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *