Knihy, Recenze

Nádherné knihy nakladatelství Ella&Max Ezop o Zvířátkách a Kipling o Zvířátkách

Knihy o zvířatech jsou u našich dětí číslo jedna. Pravda, u starší Káji už jim začínají lehce šlapat na paty všelijaké princezny, ale mladší Vašík miluje zvířátka nade vše. Asi z něj bude veterinář nebo zoolog nebo s největší pravděpodobností šnekolog, protože žádný šnek se před ním do domečku neschová :-D.

Dnes bych vám ráda představila dvě naprosto kouzelné knihy o zvířatech, které nově vydává nakladatelství Ella&Max. Jmenují se Ezop o Zvířátkách a Kipling o Zvířátkách, obě knihy převyprávěla Elli Woollardová, přebásnil je Robin Král a barvitými ilustracemi je doplnila Marta Altésová.

Vašík dnes slaví dva roky, tak to byla ideální příležitost, jak rozšířit početnou sbírku zvířecích knih v naší knihovně. Ano, na fotkách skutečně vidíte vánoční balící papír, recyklace je teď přece v kurzu (a na něco svou nákupní lenost svést musím). Ale zpět ke knihám, protože ty si rozhodně pozornost zaslouží.

Kniha Kipling o zvířátkách přibližuje malým čtenářům autorovy příběhy plné fantazie, dozvědí se v nich, jak různá zvířata přišla ke svým typickým rysům. Proč třeba velryba nemůže jíst velké ryby, ale jen plankton? Proč má velbloud hrb, nosorožec popraskanou kůži a slon dlouhý chobot? To vše kniha hravými rýmy poutavě vysvětluje a s lehkostí ukládá do dětských hlaviček.

Druhá kniha Ezop o Zvířátkách přináší dětem slavné Ezopovy bajky v poutavé veršované formě. V knize najdete třeba známou bajku Zajíc a želva pojednávající o tom, že pokaždé nemusí zvítězit favorit, najdete tu třeba také bajku Osel ve lví kůži o oslu, který chtěl být strašný jako lev, nebo bajku Jeřáb a páv, o pávu, který se pyšnil svým krásným peřím, ale létat skoro neuměl. Poučné vyprávění staré jako lidstvo samo, ale stále velmi aktuální…

Věřím, že se obě knihy budou (nejen) dětem líbit 😊.

Knihy můžete zakoupit přímo v e-shopu Ella&Max: https://www.ellamax.cz/

Do konce května platí navíc na vše krásná sleva 25 %. Stačí zadat v košíku kód KVETEN25 .

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *