Výlety do okolí

Jedna z nejkrásnějších u nás – ZOO Ostrava vás bude bavit

Manžel pochází z Ostravy, takže tu býváme celkem často. Téměř žádná návštěva babičky se pak nemůže obejít bez návštěvy místní ZOO. Za těch devět let, co ji mám šanci pozorovat, je rok od roku hezčí a při naší poslední zářijové návštěvě jsem byla opravdu nadšená. A nejen já, samozřejmě také děti.

A čím je ostravská ZOO jedinečná? Asi nelze začít jinde než u zvířat, ta mají v zoo opravdu pěkné a prostorné výběhy, neustále se také budují nové. Dětem se nejvíc líbili hroši (mají teď miminko), medvědi žijící spolu s opicemi, průchozí papouščí voliéra, unikátní je pak také pavilon slonů, kde jsme měli možnost pozorovat sloní hygienu v akci.

Moc vydařená je také dětská zoo, kde si děti mohly nakrmit kozičky či ovce, projít si statek s králíky, slepicemi, prasaty, telátky…pohladili jsme si morčátka. Pokud se děti chtějí zapojit do péče o zvířectvo ve větší míře, mají tu připravena kolečka s lopatou a smetákem a mohou tak ošetřovatelům pomoci s úklidem kozích bobků 😊.

Co se týče hřišť pro děti, tak tam vede ostravská zoo na plné čáře. Hezčí hřiště, které je navíc zahrnuto už v ceně vstupného, jsem ještě v žádné ZOO neviděla. Děti čeká bezpečná obří lanová průlezka s velkým a malým tobogánem. Těšit se mohou také na houpačky, další lanové překážky, dřevěný traktor, skluzavky…počítejte s tím, že v části „hřiště“ strávíte s dětmi minimálně hodinu. Naštěstí tu na pohodlí rodičů důsledně myslím, můžete si posedět na lavičkách, nebo klidně využít připravených dřevěných lehátek a v blízkém stánku rodinné pražírny Laura Coffee si koupit výbornou kávu či další mlsky.

Celkově občerstvení v ZOO Ostrava je moc vydařené. Nejen, že si tu na rozdíl od jiných zoo dáte opravdu dobrou kávu, ale je tu i samoobslužná restaurace s nabídkou normálních jídel, klasické stánky s rychlým občerstvením, ale dáte si třeba i perníček, popcorn či zmrzlinu. Všechny stánky s občerstvením i restaurace byly i ve všední den otevřené. To se mi třeba v Brně snad nikdy nepoštěstilo…A máte-li s sebou malinkého strávníka, oceníte určitě také množství kojících koutků umístěných po celé zoo.

Součástí ZOO Ostrava je také Botanický park, který skýtá krásné prostředí k dlouhým procházkám. Čekají na vás rovnou čtyři stezky – Cesta lesa, Cesta vody, Cesta stínu a Mokřady.

Ostravská ZOO je opravdu velká, její poloha je však velmi příjemná, většinou jdete po rovince, nebo mírně z kopce, zpět pak pochopitelně zase do mírného kopce, ale to už můžete využít vláček, který vaše nohy kopce ušetří. My této možnosti k radosti dětí využili.

Parkovat můžete pohodlně přímo u ZOO, celodenní parkovné stojí 75 Kč. Jen pejsky tentokrát nechte doma, do ZOO Ostrava z důvodu špatných zkušeností nesmějí.

Navštívíte-li ZOO Ostrava do konce října 2020 máte navíc VSTUP ZCELA ZDARMA. Pro vstup zdarma je NUTNÉ si u pokladny vyzvednout vstupenku za 0 Kč na základě které, budete vpuštěni do zoo. Tato akce je součástí projektu Objevuj Moravskoslezský kraj ZDARMA (takto můžete objevit desítky dalších míst v celém kraji – hrady, zámky, muzea…).

Stránky ZOO Ostrava – https://www.zoo-ostrava.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *