V Brně venku

Cacovický ostrov v Maloměřicích – dokonalá kombinace cyklostezky, hřišť, skvělé kávy a kvalitní gastronomie

O Cacovickém ostrově, jako o ráji pro děti, jsem už několikrát slyšela, poprvé jsme se tam však vypravili až letos na zelený čtvrtek. Samozřejmě můžete jet autem (zońy tu zatím nejsou – parkovat se dá dle aktuální situace, prý třeba u Kafárny nebo Billy), ale my zvolili variantu jet autobusem. Z autobusu číslo 75 jsme vystoupili na zastávce Proškovo náměstí (čtyřkou se jet nedalo – byla výluka kvůli opravě), pokračovali jsme do parku Elišky Suché a pak kolem hřišť až k Zahradě U Sosny a ke kavárně Riverside. Celkem je to dle mapy asi 2 km.  Kdo nejede autem, nemusí se vracet zpět ;).

Pro výlet s dětmi je Cacovický ostrov naprosto boží místo, ideálně doporučuji vzít s sebou kola či jiné dětské dopravní prostředky, nejezdí tu totiž auta, takže se o malé motoristy nemusíte bát. Samozřejmě je třeba myslet na to, že je to místo velmi oblíbené a při pěkném počasí tu bude hlavně o volných dnech hodně cyklistů (bruslařů), takže je třeba i tak děti hlídat. Pokud je to možné, doporučuji vyrazit ve všední den dopoledne či krátce po obědě.

Cacovický ostrov však není jen o ježdění na kole. Jsou tu také skvělá dětská hřiště. My postupně navštívili tři plus jedno parkurové hřiště a taky pumptrack.

Na oběd a zelené pivo jsme se stavili v Zahradě U Sosny, kde mají také pěkné hřiště, a navíc voliéru s papoušky. A na závěr jsme ještě zašli na kafíčko a limču do stylové venkovní kavárny Riverside Coffee. I tam myslí na děti – dětské knížky, houpadlo a krásná zahrada.

Už dlouho jsem nezažila tak pěkný den a těším se, až se zase na Cacovický ostrov vrátím. Ke zkoumání je tu toho ještě mnohem víc – třeba skvěle hodnocené bistro Na Palubě s trampolínou a skluzavkou nebo kavárna Kafara či Kafárna – obě s dětským koutkem.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *