Knihy, Recenze

Detektivové – knižní pátračka pro malé milovníky dobrodružství

Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek tvoří partu kluků, kteří si říkají DeTeKTiVové. Aby také ne, když počáteční písmena jejich jmen slovo Detektivové vlastně tvoří. Naše Kája má moc ráda záhady a luštění různých hádanek, série knih Detektivové je tak u ní jedna z nejoblíbenějších.

Čtvrtý příběh Detektivové a falešní stěhováci k nám doputoval jako první. Zjistili jsme, že vůbec není potřeba číst knihy postupně, jak vyšly. Každá totiž vypráví nový příběh, jen parta kluků detektivů se opakuje.

Čtvrtý díl řeší případ falešných stěhováků, kteří ve skutečnosti vykrádají domy. První poškozenou je Tadeášova teta Helenka, a to kluci rozhodně nemohou nechat jen tak. Rozjede se tak velké pátrání.

Na knižní sérii Detektivové se nám s Kájou líbí nejen zábavný, napínavý příběh, ale i krásné ilustrace a otázky pro detektivy – čtenáře. A také víme, co má mít správny detektiv vždy s sebou v batohu.

Autorkou knihy je oblíbená dětská spisovatelka Zuzana Pospíšilová (milujeme její Kouzelnou třídu), veselé ilustrace má na svědomí Markéta Vydrová.

Knihu vydalo nakladatelství Bambook a vy si ji můžete pořídit tady (samozřejmě i další díly). Doporučuji zhruba od 5 let, kniha je skvělá také pro první čtení.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *