Hračky, Lokální obchůdky a projekty, Recenze

Malování pískem – kreativní zábava s TAKARO

Přiznám se bez mučení, že nejsem vůbec manuálně zručný typ. Ano, ráda peču, nevadí mi kreslení, ale nějaké složitější vytváření, modelování nebo nedej bože šití či pletení, to není vůbec pro mě.

Naše děti naopak tvoření vyhledávají velmi, hlavně pak nejstarší Kája. Ta věčně doma vystřihuje, lepí, vytahuje z koše papírové krabice od kdečeho a přetváří je na nová umělecká díla. A tak se i já musím snažit a přicházet s novými nápady, které by potěšily její kreativní dušičku.

Nedávno jsem při návštěvě nově otevřené hračkárny TAKARO v Černých Polích objevila pro mě zcela novou výtvarnou techniku, která se zdála býti zvládnutelná i pro nešikovné rodiče šikovných dětí :-D.

Jde o techniku malování pískem, kdy se postupně odlepují jednotlivé části připraveného obrázku a vybarvují se barevným pískem, buď dle návodu, nebo vlastní fantazie. Písek se na odkrytou lepící část obrázku nalepí, zbytek se sesype na podložku a pokračuje se s další částí obrázku.  Vždy je dobré začít obrysem obrázku a následně vybarvovat. Na to jsem nepřišla sama, to mi naštěstí poradila paní Hanka z TAKARA 😊.

Majitelé TAKARA si dokonce nechali vytvořit vlastní pískovací sady s originálními českými obrázky i pískem. Aktuálně mají v nabídce sadu ZIMA, PODZIM, LÉTO a TULÁČKŮV SVĚT. My máme odzkoušené LÉTO a teď jsme se příhodně pustili do ZIMY.

Na pískování oceňuji, že děti opravdu zabaví na delší čas, u nás třeba dvě hodiny. Pětiletá dcera zvládala malování pískem už úplně sama, tříletému synovi jsem pomáhala. Pokud se obáváte nepořádku, tak ano, asi budete muset po skončení zábavy vysát, ale zase je z toho rozhodně menší svinčík než z malování prstovými barvami, temperami, vodovkami či hraní s tekutým lepidlem :-D.

Pokud vás technika malování pískem láká, můžete si koupit kompletní pískovací sadu buď na e-shopu TAKARO nebo v kamenné prodejně TAKARO na ulici Provazníkova 35. V kamenné prodejně si dokonce tuto techniku můžete za symbolický poplatek vyzkoušet a nekupovat tak zajíce v pytli 😉.

Na pískování je taky super, že písek při jednom tvoření rozhodně nevypotřebujete celý, takže pak stačí už jen dokoupit samostatné pískovací obrázky a tvořit dál.

Nebojte, když jsem to zvládla já, zvládne to každý 😊.

Pískovací sady koupíte tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *