Výlety do okolí

Výlet do Ostopovic – boží nové hřiště, restaurace s hřištěm a naučná stezka

Minulý týden jsem si s dětmi udělala výlet na nové hřiště Na Rybníčku v Ostopovicích (bod 2 v mapě). Nejvíc práce mi dalo najít na zastávce Nemocnice Bohunice to konkrétní místo, kde autobus č. 51 do Ostopovic zastavuje. Zmateně jsme pobíhali kolem Campusu, ptali se lidí a nikdo nevěděl. Málem nám to ujelo, ale nakonec úspěch. Zastávka je až v kopci na stejné straně jako nákupní centrum Campus Square – je to poslední zastávka na straně nákupního centra (viz foto níže).

Po 9 minutách jízdy jsme vystoupili na zastávce Ostopovice, náměstí a za další zhruba 3 minuty už jsme byli u hřiště.

Hřiště bylo otevřeno teprve před pár týdny a je opravdu originální. Mají tu průlezku s tunelem a tobogánem, lanové překážky, mlhoviště (hodí se ve vedru), pískoviště, veverčí domeček se skluzavkou, oříškovou budku, trampolíny, houpačky, venkovní posilovnu i různá nástěnná bludiště.

Nechybí ani hřiště na míčové sporty plus velmi oceňuji pítko. Akorát do lahve či kelímku z něj vodu teda nenapustíte (s dětmi trochu problém), tak nezapomeňte vlastní pití.

Na oběd jsme si zašli do místní Restaurace U Volejníků (bod 3 v mapě), kde mají pěknou zahrádku s menším hřištěm, a navíc velmi milou obsluhu. A dobře tu vaří, plus meníčka za dobrou cenu (proti Brnu). Tady se k nám připojil manžel (dopoledne spící po noční).

A protože ty hranolky bylo třeba zase vychodit, vyrazili jsme ještě na okružní naučnou stezku LESNÍ EKOSYSTÉM (cíl v mapě). Stezka začíná asi minutu cesty od restaurace.

Jde o zhruba kilometr dlouhou, kopcovitou naučnou stezku s 5 informačními panely, která se zaměřuje na les a jeho ekosystém. Na její trase narazíte na i na vyhlídku na Ostopovice.

Pro děti byla nejlepším zážitkem na trase možnost nahlédnout do včelího úlu, na informačních panelech jsme poznávali různá zvířátka a rostliny. Na trase je také spousta schodů a rozhodně není vhodná pro kočárek. A vezměte si případně repelent, pěkně nás tu žrali komáři. Bonusem je naopak příjemný stín.

Celkově naprosto parádní den! Pokud by vás ještě třeba honila mlsná a budete mít k dispozici auto, doporučuji zastávku ve vedlejších Moravanech v cukrárně Tarta. Otevřeno má každý den odpoledne kromě pondělí a slyšela jsem na ni samou chválu.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *