Výlety do okolí

Újezd u Brna – klimatizovaná kavárna s koutkem a skvělá hřiště

Minulý týden jsme si s Pepinkou udělaly výlet do Újezdu u Brna do nově otevřené kavárny Kafe na Mlýnku, adresa: Rezidence Cézava, Štefánikova 1132.

Kavárna funguje v rámci komunitního centra, je otevřená zhruba měsíc a vše tu září novotou. Pepinku nejvíce zaujal milý dětský koutek a mě vážně luxusní kafe.

Dala jsem si jednu z ledových kávových specialit, Pepinka měla domácí bezovou limonádu a také výbornou zmrzlinu. Tu můžete mít do kornoutku i do skla. Pepinka zvolila kombinovanou variantu – proč troškařit?

Kavárna, ale nestojí jen na dobré kávě, za ochutnání určitě stojí i místní dobroty. Některé si na Mlýnku sami vyrábějí, jiné jsou od vyhlášených malo-cukrářů. Třeba makronky z Království makronek (ty miluju) nebo choux (čti šu) s povidlovou náplní. To byla vážně bašta.

Kavárna má otevřeno každý den – Po-Pá 12-18, So-Ne 10-18.

Co maximálně oceňuji v těchto horkých dnech, je klimatizace. Bylo tam strašně příjemně. Jo a na WC nechybí přebalovací pult i různé serepetičky, když náhodou něco zapomenete doma (plena, tampon, krém na ruce…;).

Parkovat lze hned u komunitního centra Rezidence Cézava. Pokud pojedete busem, doporučuji autobus číslo 611 z Hlavního nádraží (Uhelná ul.) a vystoupit Újezd u Brna, penzion. To je nejbližší zastávka. My jely s Pepčou jiným autobusem a byla to celkem štreka. Každopádně jízdní řády se teď o prázdninách lišily, tak to chce ověřit. V případě výletu do Újezdu bych však raději volila to auto.

V Újezdu mají i krásná a originální dětská hřiště. My si včera prošly rovnou tři. Nejblíže kavárně je hřiště Štefánikova (5 min pěšky), pěkné je i lodní hřiště Na Zahrádkách (u něj je obchod – lze koupit svačinu) a netradiční je pak Ptačí vesnička v ulici Rozprýmova. Top je hřiště Štefánikova, kde se zabaví menší i větší děti.

Naprostou novinkou v Újezdu u Brna je Farmářská stezka kolem pastvin se zvířaty, ale o té vám napíšu zase příště.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *