Výlety do okolí

Vlakem do Adamova na nové vodní hřiště

Tak přátelé, tohle je opravdu pecka. Adamov v poslední době vede na příčce super míst pro výlety s dětmi. Nedávno jsem vám psala o místním pohádkovém lesoparku, článek si přečtěte tady, a my se tentokrát vrátili prozkoumat, jestli už je hotové vodní hřiště u nádraží. A hlásíme, že je.

Hned u zastávky vlaku Adamov (první zastávka v Adamově ve směru z Brna) vzniklo hřiště Farma park. Jeho hlavní atrakcí je velké vodní koryto, plus spousta dřevěných zvířátek.

Najdete tu také balanční prvek, pískoviště, houpačky a kyvadlovou naběračku vody. No, co vám budu povídat, voda je pro děti největší atrakce (doporučuji vzít náhradní oblečení a vzhledem k současné situaci po velkých deštích návštěvu odložit na sušší, teplejší dny).

Do Adamova je ideální vyrazit na výlet vlakem. Z Brna sem jezdí krásné, nízkopodlažní vlaky (škoda, že matkám za statečnost nerozdávají víno dle odrůdy napsané na vagónech :D). Cesta trvá jen 17 minut. Když vystoupíte na první zastávce Adamov, čeká vás nové, super moderní nádraží, není problém vyrazit s kočárkem – jsou tu výtahy.

První zastávku doporučuji hned u nádraží na vodním hřišti (bod 2 v mapě) a následně můžete pokračovat do lesoparku – viz. odkaz na článek výše (tam je také popsána trasa s kočárkem).

My se příště chceme vypravit na místní Alexandrovu rozhlednu, což teda není pro kočárek, ale nás už to moc netrápí. Jedna paní mi teda psala, že od Babic to s terénním kočárkem a dobrou fyzičkou jde…ale osobně vyzkoušeno nemám.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *