V Brně venku

Do Tyršova sadu za zvířátky a na pěkné hřiště

Dnes jsem měla nějaké pochůzky ve městě a hledala jsem tak místo, kam vzít děti vyběhat, jako odměnu za to, že to se mnou na těch úřadech vydržely. Po chvilce přemýšlení jsem za ideální místo vybrala Tyršův sad.

Tyršův sad a jeho atraktivity znám už dlouho, ale s Vašíkem a Pepčou jsem tu dnes byla vlastně poprvé. Navíc na blogu nemám o tomto krásném místě dosud žádnou zmínku. A na co se tedy můžete v tomto pěkném parku, který kdysi býval hřbitovem, těšit?

Děti ocení hlavně pěkné dřevěné hřiště s motivy zvířátek, velkým pískovištěm, mravenčí prolézačkou, houpačkami a skluzavkou.

Velkou atrakcí jsou pak živá zvířátka, o která se tu starají lidé z Veřejné zeleně. Teď v zimě vás přivítají kozy, andulky, korely…předpokládám, že v teplých měsících tu bývá i více zvířat, některé domečky dnes zely prázdnotou. Park samozřejmě také vybízí k projížďkám dětí na odrážedlech, v letních měsících pak k příjemnému posezení či pikniku.

Půjdete-li do parku s kočárkem, dejte si pozor, ať vyberete ten správný vstup. Bezbariérový sem vede jen z ulice Kounicova, brána do parku se nachází přímo mezi budovou OSSZ pro Brno Venkov a budovou elektrotechniky, kde dnes sídlí zdravotní škola. Vstup z ulice Botanická je také možný, ale tady vás čeká poměrně dost schodů, s kočárkem rozhodně nedoporučuji 😉.

Kafe a svačinu si vezměte s sebou, v parku se bohužel občerstvení koupit nedá. Ale je tu aspoň pítko s pitnou vodou, to však přes zimu nefunguje, nebo alespoň dnes nefungovalo.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *