V Brně venku

Dětské hřiště Ořešín – ráj pro děti každého věku

Jedno z nejkrásnějších a nejoriginálnějších hřišť v Brně najdete v Ořešíně. I původní hřiště, o kterém jsem vám tady na blogu už psala, bylo super, ale to nové prostě nemá chybu. Hřiště najdete v ulici Klimešova, kousek od hasičské zbrojnice, kde se dá i zaparkovat. Chcete-li jet MHD, využijte autobus číslo 70 z nádraží v Králově Poli.

Hřiště Klimešova má vlastně tři části. Na jedné straně málo frekventované silnice je dřevěné hřiště pro menší děti. Najdete tu originální domečky, které si děti mohou prolézat, skluzavku, pružinové houpačky i klasické prknové houpačky. Je tu také bezvadná venkovní kuchyňka a spousta “poštovních” schránek.

Za super vychytávku, kterou ocení hlavně rodiče, považuji toaletu, kterou najdete přímo na hřišti. Vše je tu v nerezu, v době naší návštěvy pěkné, čisté. Teče tu i voda, ale není pitná.

Hned naproti přes cestu se nachází lanové hřiště pro větší děti. Najdete tu různé lanové průlezky a také houpací „sítě“. Tato část bavila hlavně naši sedmiletou Káju.

Kousek nad hřišti je pak v poli oblíbená pomová lanovka a také dřevěné posezení. Jen pár metrů od lanovky pak můžete vidět v ohradě koníky.

Až budete v Ořešíně na hřišti, určitě nevynechejte zastávku v místní pekárně s bistrem U Havířů. Mají tu luxusní nabídku pečiva, kávy a dáte si tu klidně i lehčí oběd. Součástí pekárny je i malý krámek s farmářským zbožím. Ve všední dny mají U Havířů otevřeno od 15 do 19, o víkendu od 13 do 20, ale doporučuji aktuální otvírací dobu kontrolovat na Googlu. Je tu také pidi dětský koutek.

Z Ořešína se dá udělat skvělý pěší výlet do Útěchova, anebo to vzít opačně. Trasu mám popsanou v článku na blogu, tak se mrkněte tady.

A v zimě se dá v Ořešíně skvěle bruslit přímo u výborné restaurace Sokolský bufet – článek tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *