V Brně venku

Starý Lískovec je plný nových hřišť

Nedávno jsem s holkama vyrazila do Starého Lískovce na dvě nová hřiště, která najdete jen pár metrů od sebe v těsné blízkosti zastávky tramvaje č. 6 a 7 – Karpatská.

Obě hřiště mají u nás velmi oblíbený umělý povrch.  První – žluté hřiště (v mapě č.2) – nacházející se blíže u zastávky je určené spíše menším dětem. Najdete tu originální pískoviště v prohlubni umělého povrchu, kladkostroj na písek, různá přesýpací zařízení, průlezku, širokou skluzavku či pružinové houpačky.

Celé dětské hřiště je oplocené (což je za mě velké plus), je tu pěkné nové posezení a velké hřiště na míčové hry. Trochu bokem je i kolotoč. Nezapomeňte si vzít balon.

Na druhém – modrém – hřišti Vltavská (v mapě č.3) je hlavní dominantou tobogán, velká průlezka a skvělé workout hřiště. Je tu také stůl na pinec a oblíbené dětské kopečky z umělého povrchu.

Obě nová hřiště se holkám moc líbila, navíc jsme jich v okolí objevili ještě aspoň pět dalších fajn hřišť.

Směrem dolů od zastávky Karpatská jsme prošli dvě hřiště – Valašská (č.4) (menší hřiště, nic extra, ale když už jsme tam byli 😉), hřiště Karpatská (č.5) (tady mají pěknou průlezku pro větší děti, skluzavku, houpačku či pavoučí síť). Směrem nahoru od zastávky Karpatská (směr k ulici Labská) jsme pak objevili velké hřiště Oderská (č.6) s venkovní posilovnou a in-line dráhou vhodnou jak na brusle, tak pro odrážedla či kolečka.

My se z hřiště Oderská prošli pěšky až ke Campusu, koupili si zmrzku a jeli autobusem domů, ale zastávek v okolí je spousta, takže návrat dle vlastních potřeb. Nejbližší zastávka od hřiště Oderská se jmenuje Labská a zastavuje tu autobus č. 69.

A kdo by neměl hřišť dost, může se toulat po okolí dál. Je jich tu mezi paneláky ještě spousta.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *