Výlety do okolí

Nová naučná stezka na “Hájence” ve Zbýšově – zábavná procházka pro děti i kočárek

Vašíkův státní svátek jsme minulý týden oslavili výletem na novou naučnou stezku na “Hájence”, kterou najdete v hornickém městě Zbýšov. Ranní výprava nám jako vždy dala zabrat, dětem se nechtělo vstávat od televize, několikrát si přidaly kaši, nechtěly se oblékat a pak se ještě zasekly u čištění zubů. Nedávno jsme jim pořídili dětský elektrický kartáček na zuby, ke kterému je i speciální aplikace v mobilu či tabletu. Čištění se tak mění v hru a místo remcání teď nechtějí s čištěním přestat.

Ale nakonec se přece podařilo a asi kolem jedenácté hodiny jsme vyráželi na výlet. Stezka na „Hájence“ je okružní, nachází se v horní části lesní osmičky, měří zhruba 3 km a nachází se v lese kousek od koupaliště. U koupaliště lze teď mimo sezónu i v pohodě zaparkovat. Bohužel stezka není zatím zaznačená v Mapy.cz, ale nebojte, níže přikládám mapu pro orientaci.  

Trasa se dá v pohodě projet kočárkem, jde se pořád po asfaltce (golfky raději ne, povrch není úplně hladký, odrážedla a kola to tu zvládnou). Na děti i rodiče tu čekají úkoly od Lesy České republiky – budete poznávat rostliny, zvířátka, skákat do dálky nebo se trefovat šiškou na terč. Určitě si nezapomeňte vzít obyčejnou tužku a papíry, kreslí se tu frotáže. Hodit se vám bude i telefon, pomocí QR kódů si poslechnete zvuky zvířat. Na trase je také ohniště, tak zvažte, zda nepřibalit buřty do batohu.

My buřty neměli, tak jsme na sváteční oběd jsme přejeli do nedalekých Tetčic, kde mají v restauraci Hotel u Crlíků opravdu pěkné dětské hřiště. Moc jsme si tu pochutnali, pro děti tu mají pestré dětské menu, omalovánky, a nakonec i sladkou odměnu. Super místo, když se dá s dětmi sedět venku na zahrádce, uvnitř bohužel koutek není. Jo a velké plus u mě mají za džbán vody, který tu automaticky a zdarma dostane každý host.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *