Knihy

Strašidlo z 2. B – čtení pro druháky jak dělané

Naše Kája chodí do 2.B, tak jakou jinou knížku jí pořídit na první trénování čtení, než Strašidlo z 2.B. Čteme si teď společně každý večer, jednu stránku vždy přečte Kája a já pak dočtu zbytek kapitoly.

Strašidlo z 2.B vypráví příběh dvou sourozenců – dvojčat Aničky a Vítka, kteří se po přestěhování z města do malé vesnice chystají do nové školy. Ze začátku se do školy vůbec netěší, škola se jim zdá malá, stará a ošklivá. Navíc Vítka obviní, že dělá spolužákům naschvály, přepisuje jim písemky, ničí výkresy, schovává papuče…

Ale co když to není Vítkova vina? Co když ve třídě řádí strašidlo?

Strašidlo z 2. B můžeme s Kájou doporučit pro první čtenáře. Kniha má větší písmenka, kapitoly nejsou dlouhé a příběh je krásně ilustrovaný. Navíc se odehrává v prostředí dětem velmi známém, což umožňuje vcítit se do příběhu. Kniha napsala Petra Martišková, ilustracemi ji doplnila Marie Koželuhová a vydalo ji nakladatelství Grada Bambook.

Knihu koupíte za nejvýhodnější cenu zde. A když se vám bude líbit, existuje i druhý díl – Strašidlo z 2.B o Vánocích.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *