V Brně venku

Výlet do Bystrce – pěkné hřiště a přírodní památka Pekárna

Občas se nám s dětmi nechce nikam daleko a bohatě stačí menší výlet po Brně. Výhodou je, že člověk využije MHD a má-li dítě do tří let, je doprava na výlet zcela zdarma. Tento výlet navíc nenabízí žádné zastávky v restauraci či cukrárně, takže vůbec nezatíží rodinnou peněženku. My si s Pepčou doma upekly bábovku, z nové formy Nordic Ware šla parádně vyklopit (já s tím mám dost často problém, že mi zůstává kus bábovky přilepený na dně formy a pak výsledek není vzhledově příliš vábný a já jsem rozladěná :D), vzaly jsme termosku čaje a vyrazily na šalinu.

Nejdříve jsme dojely na zastávku Zoologická zahrada a odsud se trolejbusem číslo 30 přesunuly na konečnou Černého. Jen kousíček od točny na konečné je moc pěkné hřiště, v Mapy.cz nazváno Dětské hřiště Bystrc (viz. mapa dole v článku). Najdete tu oblíbenou lanovku, spoustu houpaček i se zábranou proti spadnutí dozadu, velký pavoučí kolotoč a oddělenou část pro menší děti – skluzavka, pískoviště, houpačka a menší průlezka.

Kolem hřiště je obří zelená plocha – ideální výběh pro děti, doporučuji vzít s sebou třeba letadlo, draka či balón na házení. Z druhé strany je také oddělený psí výběh.

Z hřiště jsme se vypravily podchodem pod tzv. Hitlerovou dálnicí projít do nedalekého lesa – do přírodní památky Pekárna, kde můžete s dětmi podniknout několik možných okruhů. Terénní kočárek to tady za sucha taky zvládne – osobně vyzkoušeno.

My si daly jen menší, zhruba 1,5 km okruh, zakončený u ohniště, máte-li chuť, přibalte špekáčky, brambory, sýr, těsto na trdelníky, kukuřici…prostě dle libosti a můžete opékat.

Od ohniště je to zase jen kousek na konečnou trolejbusu Černého a zpět do rušného města.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *