Výlety do okolí

Ivančická zastavení – rozmanitý výlet s dětmi vhodný pro kola i kočárek

V neděli jsme si udělali mrazivý výlet do nedalekých Ivančic, rodiště herce Vladimíra Menšíka a slavného malíře Alfonse Muchy. Podle portálu GO FROM BRNO jsme si vybrali trasu Za ledňáčky kolem Oslavy. Jde o jednu ze čtyř tras, kterou mají v GO FROM BRNO pro rodiny s dětmi v Ivančicích zpracovanou, a je to trasa naprosto pohodová, vhodná jak pro kola, tak pro kočárek.

My bez problémů zaparkovali u dětského hřiště v Olších, mimochodem jen kousíček od hřiště se nachází vlaková zastávka, takže klidně můžete výlet podniknout i vlakem (najdete také přímé spoje z Brna, nebo s jedním přestupem v Moravských Bránicích). Hřiště v Olších je moc fajn výchozím bodem, děti si tu po cestě z Brna protáhnou nožky. Zaujme určitě originální dřevěný drak, je tu i průlezka se skluzavkou, houpačka, pavoučí síť. Větší děti či rodiče si mohou zacvičit ve venkovní posilovně nebo využít workout hřiště.

Od dětského hřiště v Olších jsme se vydali kolem zastavení u Šneka, kde si děti zazvonily na zvoneček i zašeptaly svá přání do obřího ucha, podél řeky Oslavy směrem do Oslavan.

Cestou jsme potkali další dvě zastavení – u Raka a Ledňáčka (v Ivančicích je těch originálních zastavení mnohem víc). Moc pěkná a viditelně nová, byla také venkovní dřevěná posilovna. Vašík přešel přes kladinu, manžel si zaposiloval s činkou, vyzkoušeli jsme i kruhy či žebřiny.

Jelikož byla opravdu velká zima, u Ledňáčka jsme to otočili a šli zase zpátky k autu. Za příznivějšího počasí by se dalo dle GO FROM BRNO pokračovat k zastavení u Padlého cyklisty a až do Oslavan.

Cestou zpět jsme ještě objevili dětské hřiště Na Návsi s kolotočem a houpačkami a pak už hurá do auta, zahřát se a posunout se asi 5 minut k místní restauraci Pod Kapličkou, kde mají i menší dětský koutek.

Jídlo taková klasika, ale děti si tu moc pěkně pohrály a já oceňuji neskutečně milou obsluhu. Hned vedle restaurace Pod Kapličkou je druhá velmi dobře hodnocená a luxusně vyhlížející restaurace RAF House. RAF House není jen restaurací, ale také muzeem generála Emila Bočka. Vstup do muzea je zdarma. Já si tam s našimi raubíři netroufla, koutek byl sázka na jistotu. RAF House až trochu povyrostou.

Celý náš výlet i další možnosti putování s dětmi po Ivančicích najdete tady.

Všechny výlety vhodné pro rodiny s dětmi po okolí Brna od GO FROM BRNO pak tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *