V Brně uvnitř

Jaseli – Sensory play v Brně

Ve čtvrtek dopoledne jsem s Vášou (5 let) a Pepčou (3 roky) vyrazila vyzkoušet smyslové hraní s jednorožcem Jaseli. Jde o kroužek, který rozvíjí dětské smysly (především hmat, zrak, ale i sluch a čich) a klíčové dovednosti, jako je jemná a hrubá motorika, řeč, kreativita a sociální dovednosti.

Kroužek sensory play si můžete zaplatit jednorázově nebo v případě, že si smyslové hraní vaše děti zamilují (což se s největší pravděpodobností stane) lze pořídit zvýhodněnou permanentku. Více o vstupném na kroužek zde.

My na smyslové hraní, které se v poslední době těší velké oblibě, vyrazili vůbec poprvé. Náš den byl věnován mixu těch nejoblíbenějších stanovišť roku 2023. V plánu na další týdny je svět dinosaurů, zimní radovánky či zábava v zoo. Plánujete-li chodit opakovaně, určitě vás vždy čeká něco nového. Dle paní majitelky se mění nejen téma senso-hrátek, ale i typy jednotlivých stanovišť – písek, voda, plastelína, barevná rýže, hmota na pečení…

Kroužek se koná v příjemných a velmi dobře dostupných prostorách na Kounicové ulici, vedle parkovacího domu Rozmarýn (Kounicova 976/2b). My se z České prošli přes park na Moravském náměstí pěšky.

Kroužek se koná každé úterý, středu a čtvrtek, na výběr je z více časů (dopolední i odpolední). Kroužek trvá 75 minut, což mi přišlo tak akorát. Naše děti by si teda klidně hrály i déle, ale zase menší prckové už podle mě byli vyřádění dost.

Věkově se na kroužku sešel mix dětí zhruba od roku a půl do pěti let a všichni si tu něco pro ně zábavného našli (menší třeba válení se v rýži :D). Podle mého názoru by to tady bavilo i naši sedmiletou Káju, ale asi je to individuální. Za mě je top věk cca od 2 do 4 let.

Pepinku nejvíce bavilo hrát si v rýžové kavárně a Vášu lovit perly v moři, naskládal si je do dřevěné krabičky a pak je nechtěl vrátit. Super byly i hrátky s plastelínou a kinetickým pískem. Jo a lovení žížal si Váša chce přát k narozeninám, včetně umělého hovínka.

Odkaz na stránky sensory play Jaseli, které si založila má jmenovkyně Katka – akční maminka tří dětí z Čebína, najdete tady.

Za skvělý benefit takového kroužku považuji možnost nechat děti dělat co je opravdu baví – patlaní všeho druhu – a současně nemít osypky z toho, že po hodině hraní strávím tři hodiny úklidem.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *