V Brně uvnitř

Rodinné wellness v Obřanech

Dnes jsme si dopřáli rodinnou relaxaci (jak jen je to se třemi dětmi možné :-D) a vyrazili jsme do WELLNESS CENTRA 4COMFORT v Obřanech.

Každou sobotu dopoledne tu totiž probíhá saunování dětí. Každou sobotu od 9:00 do 12:00 se wellness otvírá dětem a v Saunovém dómu nebo Vario sauně za snížené teploty probíhá saunování pro rodiče s dětmi.

Na můj post o wellness centru na sociálních sítích mi přišlo strašně moc dotazů, tak v následujícím odstavci shrnu veškeré své poznatky, jak to ve wellness probíhalo.

Přijeli jsme autem do Obřan a zaparkovali přímo u wellness centra, míst pro parkování bylo dost. Na recepci jsme nahlásili počet osob, dostali jsme čipové náramky ke skříňkám a na placení případné konzumace a odešli jsme do šaten.

Šatny jsou krásné, moderně zařízené. Uložili jsme si věci do skříněk, osprchovali se (mají tu sprchu shora, tu naše Kája nesnáší, protože si nechce namočit vlasy, ale dala to) a pokračovali do saunového světa. Chyběl mi jen přebalovací pult.

Ve vnitřní části wellness jsou celkem tři sauny – klasická finská, tam bych tedy s dětmi nešla, parní lázeň a Vario sauna, kde byla teplota nižší, hezky to tam vonělo a pro děti mi přišla fajn. Jsou tu samozřejmě také sprchy, odpočinková místnost, mísa s ledem…

Když vyjdete z vnitřní části ven, dostanete se do příjemného atria s bazénkem s rybičkami, ten se dětem moc líbil a s ochlazovacími bazénky. Pro děti při chladnějším počasí, jako bylo třeba dnes, stačí ochlazení právě venku na zahradě, není třeba skákat do vody. V atriu se nachází i sauna na kus řeči, kde si můžete povídat. Za mě svou teplotou není vhodná pro děti.

Z atria se vstupuje do prostor relaxačního vnitřního slaného bazénu se solí z Mrtvého moře, je tu také solná parní inhalace. Bazén má příjemných 30 stupňů, takže se tu dá lehce plavat nebo jen tak odpočívat v bublinkách po straně. Voda není vůbec chlorovaná, takže parádní pro citlivou kůži.

V patře na terase najdete saunu přímo určenou dětem – Saunový dóm je vyhřátý na nižší teplotu a bylo tu nejvíce rodičů s dětmi. V zimní sezóně probíhá v sauně i dětský pohádkový ceremoniál (v ceně vstupného).

Našim dětem se líbilo hlavně v solné parní sauně a ve slaném bazénku. Nejstarší dcera s manželem si užila i Vario voňavou saunu.

Během pobytu ve wellness jsem dvakrát odběhla k baru v první části u saun a na čip na ruce objednala výborné domácí limonády a jahodový dort.

Do slaného bazénku můžete vzít neplavcům plavací pomůcky. My je neměli a dětem chyběly.

V celém prostoru wellness funguje bezplavková zóna, takže plavky klidně nechte doma. Nebudete je vůbec potřebovat. Snad jen nejmenším miminkům je vhodné dát do bazénku koupací plenu. Do sauny pak samozřejmě sundat a zabalit jen do ručníku či prostěradla.

Ručníky a prostěradla vám tady samozřejmě zapůjčí (jsou v ceně vstupného).

Za saunování jednoho dítěte s jedním rodičem zaplatíte 399 Kč na ty tři hodiny (od 9 do 12). Vyplatí se tedy dojet opravdu na 9:00 hodin. My tu byli až kolem desáté :-D.

Pokud jde jeden rodič s více dětmi, zaplatí za každé další dítě 239 Kč. Platí každé dítě od 0 roků.

Veškerá útrata se platí při odchodu, kdy také odevzdáte čipové hodinky a do košů použité ručníky a prostěradla.

Toť vše 😊 Dětem se ve wellness moc líbilo a já si proti očekávání i docela odpočinula. Jen škoda, že jsme jim nevzala ty plavací pomůcky, to bych na ně mohla jen líně koukat z lehátka.

Stránky WELLNESS CENTRA 4COMFORT – https://www.4comfort.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *