V Brně venku

Dobrodružná stezka Tuřany a úžasné hřiště v Holáskách plus tip na dobrý oběd

Už je to nějaký ten pátek, kdy jsme si udělaly s kamarádkou a dětmi výlet do Tuřan na místní Dobrodružnou stezku a následně se pešky přesunuly do Holásek na úžasné dětské hřiště Výmlatiště, které je vhodné opravdu pro všechny věkové kategorie dětí.

Trasa mezi hřišti měří zhruba kilometr a dá se během 15 minut pohodově projít i s kočárkem. Naprostá většina cesty vede po polnačce či chodníku, takže se nemusíte bát ani aut. A půjdete i přes železniční přejezd. My měly štěstí a viděly mašinku. A vzhledem k lokalitě určitě uvidíte i spoustu letadel.

Dobrodružnou stezku najdete v lesíku na konci ulice Jubilejní (dá se tu i parkovat) a její výhodou v dnešních teplých dnech je stín. Samotná stezka je opravdu kratinká, projití místního dobrodružného okruhu vám zabere zhruba 15 minut, okruh není vhodný pro kočárek, ale ten lze nechat u startu a za chvilku v cíli zase vyzvednout. Kdo se o kočárek bojí, nechť si vezme řetěz.

Principem stezky je zdolávání dřevěných překážek, je tu i kamenný labyrint, dřevěné pexeso a v závěru skluzavka s průlezkou. Věkově mi přijde hřiště ideální pro děti 2-5 let, starší už by se asi nudily.

Od stezky jsme se vydaly do Holásek, kde při ulici U Potoka leží naprosto skvělé hřiště. Jsou tu průlezky pro starší, dlouhá skluzavka, kolotoč, houpačky (i miminkovská), lanovka, pískoviště, a dokonce i pumpa, kde si v případě teplého počasí mohou děti pohrát s vodou.

Vedle dětského hřiště je workout hřiště – něco pro rodiče či větší děti. Zpět k autu do Tuřan jsme šly stejnou trasou, trasa je znázorněna v mapě níže.

Po cestě domů jsme se zastavily v tržnici na Olomoucké v restauraci A1 buffet. Za 260 Kč tu můžete sníst doslova, co se do vás vejde, přičemž děti do 6 let mají vstup ZDARMA a mohou sníst také, co hrdlo ráčí. V zadní části buffetu je i samostatná místnost – dětský koutek, k dispozici jsou také dětské židličky.

Hračky v koutku sice nebyly nic extra, dost jich bylo rozbitých, ale i skromný koutek stačil na to, abychom se s kamarádkou v klidu přežraly. Zvlášť se platí jen pití, v rámci bufetu můžete vyzkoušet třeba sushi, kachnu, masa na různé způsoby, nudle, rýži, saláty, závitky…je tu i ovoce, dezerty, pro děti hranolky. No moc jsme si pochutnaly. Přijít na bufet můžete každý den od 10:30 do 22:00, v pondělí je zavřeno.

Za mě ideální výlet – spojení pěkného hřiště, procházky, stezky s úkoly a dobrého jídla.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *